Poklon od Vulinovog savetnika penzionerima: NEMA VIŠE PENZIJA NA KUĆNU ADRESU?! Opet da se štedi na sirotinji

Kako pišu Novosti, država planira da uvede samo isplate preko tekućeg računa. Čekovi koji se najstarijima donose „na ruke“ su prevelik trošak.

Pošto se više novca , zbog troškova, izdvaja iz državne kase za isplatu penzionera koji svoje čekove primaju na kućnu adresu, od onih kojima pare ležu na tekući račun,  opcija primanja penzija „na ruke“ najverovatnije će uskoro biti ukinuta i svi će novac morati da primaju preko tekućeg računa.

Vladan Manić, savetnik ministra za rad Aleksndra Vulina, predlaže da novim penzionerima ne bi trebalo dozvoliti opciju primanja penzija na kućne adrese, već da moraju da otvore tekući račun.

U PIO fondu kažu da više od 400.000 penzionera danas prima penziju dostavom na kućnu adresu i da to što je skupo za državu nisu krivi penzioneri, već činjenica da mnogi od njih žive daleko od gradova u kojima postoje ekspoziture banaka, a ima i manjih varošica u Srbiji u kojima nema otvorenih šaltera banaka. Čak i kada bi penzioneri želeli i hteli da imaju tekući račun, morali bi da idu u neki drugi grad da bi došli do svojih para.

Kako bi se ova sramna ideja mogla primeniti na one koji čekove već primaju ili na ljude koji žive u delovima Srbije u kojima nema banke ili pošte, to savetnika Aleksandra Vulina ne zanima.

Niti ga zanima veliki broj penzionera koji zbog godina i zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da odlazi u banku ili da čeka u redovima.

Nemali deo penzionera ne ume da koristi bankarske usluge ili bankomat.

Kakav ministar, takvi i savetnici, pa nas više ništa ne čudi.

Bravo ministre, bravo savetniče! Udri po penzionerima, udri po sirotinji! Razumemo da ste alavi, da vam je sve malo i da vam mnogo treba i da nećete valjda štedeti na troškovima vas ili vama sličnim!

Podržavamo vas u svemu od čega će vama biti bolje!

Da ste vi nam živi, zdravi, debeli i uspešni!

Foto: tvmost.info, Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

 

2 Comments

Ostavite odgovor