Nevreme pogodilo Srbiju i region

Posle letnjih 35 stepeni koliko je bilo juče u Srbiji, stiglo je nevreme i spustilo temeraturu za više od 10 stepeni.
Foto: Printscreen/ Twiter/ Jasna Leontijevic Aleksic

Oblaci su se premeštali sa juga ka severu donoseći jak vetar koji je na trenutke bio i olujne jačine.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vetar je dostizao brzinu od 80 kilometara na sat. U Beogradu i Prokuplju oluja je oštetila više stabala, prenosi RTS.

Portal TV Jasenica navodi da je zbog nestanka struje na izvorištu u Trnovču otežano vodosnabdevanje. Vatrogasno- spasilačke jedinice uklanjale stabla na putu prema Rači i sanirale dva manja požara. Večeras je područje Smederevske Palanke zahvatilo je veliko nevreme, praćeno olujnim vetrom, koji je duvao veoma snažno i za desetak minuta pričinio značajnu materijalnu štetu. Letele su grane drveća, polomili su se, kako nezvanično saznajemo, i delovi starih stabla u ulici Prvog srpskog ustanka (kod starog solitera), oštećeni su ugostiteljski i stambeni objekti, bašte kafića, tende, kontejneri su oboreni i našli su se u trenutku i na kolovozu, navodi pomenuti portal.

RTS prensi i da u Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada.

Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom železničkom čvoru.

Novi Pazar, Printscreen/ Facebook

Nevreme je stiglo sa zapada prethodno pričinivši štetu i širom regiona. U Mostaru i Sarajevu jak vetar čupao je drveće, a više vozila je oštećeno.

Pod vodom su bile sarajevske ulice.

U Zadru je za dva sata palo 130 litara kiše po kvadratnokm metru što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Jaka oluja poplavila je i delove Istre.

Oblačnost se premešta dalje na sever i sevroistok ka Mađarskoj i Rumuniji.

Izvor: Danas

 

Tags:

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *