25 GODINA BORBE DSS ZA NACIONALNE I DRŽAVNE INTERESE

IZJAVA PREDSEDNIKA DSS MILOŠA JOVANOVIĆA

25 GODINA BORBE DSS ZA NACIONALNE I DRŽAVNE INTERESE

Demokratska stranka Srbije danas obeležava veliki jubilej – 25 godina postojanja, odnosno četvrt veka borbe za nacionalne i državne interese i izgradnju demokratskog društva. Demokratska stranka Srbije bila je dosledna opozicija različitim režimima, ali nikada nije bila opozicija narodu i državi.

Period vlasti Demokratske stranke Srbije od 2004. do 2008. godine karakteriše snažan ekonomski rast zemlje, usvajanje novog Ustava Srbije i sprečavanje plana zapadnih zemalja da preko UN obezbede podršku za proglašavanje kosovske nezavisnosti. Jedna od tekovina vlasti DSS-a je Rezolucija Narodne skupštine Republike Srbije od 26. decembra 2007. kojom je definisano da je Srbija vojno neutralna zemlja koja nikada ne treba da postane član NATO.

Ponosna na rezultate postignute tokom dvedesetpetogodišnjeg političkog delovanja, ali takođe svesna ozbiljnih manjkavosti političkog i javnog života u Srbiji kao i sveopšteg stanja u zemlji, Demokratska stranka Srbije započela je otvaranje jednog novog političkog ciklusa. Novi DSS, koji stvaramo, baštiniće državotvornu politiku po kojoj je stranka uvek bila prepoznatljiva ali će ujedno biti nosilac ideje korenite i preko potrebne promene političkog sistema u Srbiji jer je došlo vreme za novi početak i nove ljude. Stoga Novi DSS strpljivo, razložno ali odlučno započinje borbu za bolju, pristojniju i snažnu Srbiju.

Informativna služba DSS Beograd,

26. jul 2017. godine

Ostavite odgovor