POLITIKA

Boško Obradović: Protest u subotu počinje ispred zgrade Pinka

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas sve nezadovoljne građane da im se pridruže protestu pod nazivom „Ovako više ne možeˮ, koji će se održati u subotu, 16. septembra u 16 časova ispred Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Pristalice Dveri započeće dva sata ranije nego što je prvobitno planirano – u 14 časova ispred zgrade TV Pink na Dedinju (Neznanih junaka 1).

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije ispred zgrade Pinka u Beogradu, koju je pratila glasna muzika sa terase na zgradi RTV Pink sa ciljem ometanja konferencije Dveri, predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je REM da izrekne meru oduzimanja nacionalne frekvencije ovoj televiziji i pozvao na protest protiv ispiranja mozga nacije od strane Pinka u subotu, 16. septembra za kada su Dveri i Zdrava Srbija Milana Stamatovića inače zakazale protest ispred Vlade Srbije i RTS.

„Pristalice Dveri koje dolaze na protest ispred Vlade Srbije u subotu u 16 časova prvo će posetiti Željka Mitrovića i održati protest ispred zgrade TV PINK u 14 časova. Naš protest, dakle, kreće od PINK-a, preko Vlade Srbije, do RTS-a, gde ćemo izneti završne zahteve za oslobođenje medija u Srbiji. PINK i Željko Mitrović su simbol bolesti sistema vlasti u kome živimo. Medijski tajkun, koji je radio za svaku vlast od JUL-a, preko DOS-a, do SNS, oslobođen je zatvora u više navrata da bi mogao da služi interesima vladajuće stranke. On zloupotrebljava javno dobro kao što je nacionalna frekvencija kako bi se obračunavao sa protivnicima režima i zauzvrat može da ne plaća porez državi, beskrajno se bahati i bogati“, naveo je Obradović.

On je i pozvao sve građane da se priključe potpisivanju peticije Srbija za ukidanje svih rijaliti programa, a aktivisti Dveri će svaki dan na štandovima takođe prikupljati potpise za ovu peticiju.

Izvor: Danas

 

Ostavite komentar