POLITIKA

Četiri godine od prebijanja članova DS i SDS u Vrbasu! Napadač snimljen na pregovorima u Briselu i u SNS-u, a sud ne može da ga pronađe

Četiri godine bez presude za prebijanje profesora i zemljoradnika pred izbore U Vrbasu i Odžacima. Batinaši Z. M. i M. M. još nijednom na ročištu

Danko Pavlovič; U Vrbasu još bez sudskog epiloga; Danilo Bobić / Foto Z. R

VRBAS/ODžACI – Sudovi u Somboru i Vrbasu još jednom su odložili ročišta, zbog prebijanja Danila Bobića, profesora fizičkog vaspitanja iz Temerina, i Danka Pavloviča, zemljoradnika iz Lalića. Uskoro će se navršiti četiri godine otkako su na lokalnim izborima u Vrbasu i Odžacima pretučeni Bobić i Pavlovič, a identifikovani počinioci još nisu privedeni pravdi.

Za njihovo prebijanje osumnjičen je Z. M., iz Beograda, a kao napadač na Pavloviča označen je i M. M. iz Zemuna. Ogorčeni zbog odugovlačenja sudskog procesa Bobić i Pavlovič ističu da neće odustati, sve dok napadače ne stignu zaslužene kazne.

Bobić je pretučen 11. oktobra 2013, uoči opštinskih izbora u Vrbasu, deleći letke u Zmajevu, kao aktivista DS.

Pavlovič je prebijen 15. decembra u svojoj kući u Laliću, koja je bila izborni štab SDS, na čijoj je listi bio kandidat za odbornika. Bobić je završio u bolnici, a kasnije od stresa dobio stomačnu infekciju i gljivično oboljenje. Pavloviču su nanete teške povrede sa prelomom i nagnječenjem, a od batina je izgubio više od 60 odsto vida na desnom oku.

Obojica su na fotografijama, koje su im ponuđene u policiji, prepoznala napadače. Ambasada Slovačke, kojoj se Pavlovič obratio za pomoć, kao pripadnik slovačke nacionalne manjine, dobila je izveštaj somborskog OJT da su protiv Z. M. i M. M. podignuti optužni predlozi, zbog nasilničkog ponašanja, a protiv Z. M. i zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Osumnjičeni se dosad nijednom nisu odazvali na ročište.

Glavni pretres dva puta je odložen u sudovima, uz objašnjenje da je Z. M. teško pronaći, a pred prvo ročište je snimljen u pratnji šefa Kancelarije za KiM na pregovorima u Briselu.

Suđenje u Vrbasu je pred leto ponovo odloženo, ali zbog godišnjih odmora. Pavloviču je u sudu u Somboru rečeno da je ročište u julu pomereno za septembar, jer su Z. M. i M. M. na zadatku u Kosovskoj Kamenici.

– Čekam bilo kakvu presudu. Spreman sam da se obratim i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu – odlučan je Pavlovič.

Jedan od batinaša Zoran Milojević Zelja snimljen u prostorijama SNS-a, Foto: Screenshot/ N1

NIŠTA OD POTERNICE

NADU za okončanje procesa Danko Pavlovič je polagao u sudiju, koja je zapretila da će raspisati poternicu, ukoliko se osumnjičeni ne pojave na ročištu.

– Neočekivano, premeštena je na drugo mesto, ali su za utehu reči nove sudije da „ovo muljanje mora biti prekinuto“ – kaže Pavlovič.

Izvor: Novosti/ Z. R.

loading...

Ostavite komentar