POLITIKA VESTI

Dačić razgovarao sa Lavrovom u Moskvi

Međuvladina komisija Srbije i Rusije za vojno-tehničku saradnju će se sastati iduće nedelje, najavio je danas u Moskvi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku s potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Foto: EPA

Lavrov je rekao da je za početak oktobra planirana poseta predsednice Skupštin Srbije Maje Gojković Sankt Peterburgu, gde će učestvovati na zasedanju Međuparalamentarnog saveza.

Dačić koji je kopredsednik srpsko-ruske Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, danas će razgovarati i s ruskim kopredsednikom te komisije Dmitrijem Rogozinom.

Lavrov: Odnosi Rusije i Srbije se razvijaju u svim pravcima

Odnosi Rusije i Srbije se razvijaju u svim pravcima, a poverljivi dijalog koji postoji između dvojice predsednika pomaže da se ta saradnja razvija, izjavio je danas u Moskvi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Lavrov je podsetio da se na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku prošle nedelje sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. „On je potvrdio sve dogovore koji su postignuti na najvišem nivou, i konstatovali smo da se svi oni realizuju“, rekao je Lavrov na početku susreta.

Šef ruske diplomatije je pozdravio rad Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, navodeći da daje značajne rezultate.

On je najavio da će se Međuvladina komisija Srbije i Rusije za vojno-tehničku saradnju sastati iduće nedelje u ruskom gradu Tula.

Lavrov je rekao da je za početak oktobra planirana poseta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković Sankt Peterburgu, gde će učestvovati na zasedanju Međuparalamentarnog saveza.

Dačić, koji je kopredsednik srpsko-ruske Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, danas će razgovarati i s ruskim kopredsednikom te komisije Dmitrijem Rogozinom.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar