DOSTA JE BILO: Tužba protiv Blica!

  Blic je juče objavio tekst “Haos u DJB zbog para od kampanje” u kome su uz pomoć “pouzdanog izvora”, koji je u stvari član SNS-a sa Vračara, izneli besmislene optužbe protiv našeg pokreta. Iako smo poslali reagovanje na taj tekst koji je Blic imao obavezu da objavi u skladu sa zakonom, to nisu učinili već su danas napisali novi tekst sa novim besmislenim optužbama.

Foto: Wikimedia

Zbog ovoga DJB je primoran da podnese tužbu protiv lista i njegovih glavnih i odgovornih urednika.

O tekstu su nas obavestili email-om u 17:42 i Sašu Radulovića SMS-om u 18:03 i tražili reagovanje. DJB je poslao reagovanje u 19:25. Iz vremena kada nam je postavljeno pitanje očigledno je da Blic nije ni imao nameru da objavi reagovanje jer su novine u tom trenutku već bile završene. Zatim su juče naveče isti tekst objavili na svom sajtu, ponovo bez našeg reagovanja. Da bi danas, umesto našeg reagovanja koje smo im poslali i tražili njegovo objavljivanje, nastavili sa novim besmislenim napadom

Zašto je Blic smislio da objavi tekst bez našeg reagovanja, zašto baš kao i Informer i Pink članove SNS-a sa Vračara predstavlja kao “bivše članove DJB”, zašto o normalnim troškovima kampanje za usluge organizacije mnogobrojnih događaja u kampanji za koje su angažovane firme članova piše kao da Saša Radulović lično uplaćuje nekom novac i kakve veze ima pisanje SNS-ovca sa naslovom haos u DJB, moraće da objasne na sudu.

“Pouzdani izvor” Blica – Branko Klanšček u prvom redu na sednici OO SNS

Ovakvi naručeni tekstovi očigledno pokazuju da je Dosta je bilo nakon izbora ostao čvrsto na svojim nogama i vrlo jasno stavio svima do znanja da nam je društveni interes iznad ličnog i da nećemo odustati dok ne demontiramo partokratiju. Uspešna skupština koju smo održali u subotu pokazuju da smo se očistili i da smo organizaciono još jači.

Govor koji je lider pokreta Saša Radulović održao na Skupštini bio je lekcija iz prihvatanja odgovornosti, zrelog sagledavanja političke realnosti, i jasan znak da Dosta je bilo ne odustaje od svojih principa i uverenja. Takav pristup očigledno nervira i zbunjuje one koji su u političkoj igri samo iz koristi i ličnog oportunizma, i koji ne umeju da igraju drugačije nego da se služe blatom.

Izvor: Dosta je bilo

Ostavite odgovor