DSS: USAGLAŠENO DELOVANjE VLADE SAMOPROGLAŠENOG KOSOVA I SRPSKE VLASTI

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

Kako su mnogo puta predsednik Srbije i drugi srpski zvaničnici s pravom istakli, vlada samoproglašenog Kosova je izabrana i može da opstane samo dok ima podršku tzv. Srpske liste koja je pod potpunom kontrolom srpske vlasti. Iz toga jasno proističe da svaka odluka vlade samoproglašenog Kosova i aktivnost ministara mora da dobije saglasnost Beograda, odnosno Srpske liste.

Samo u poslednjih nekoliko dana kosovska vlada je predložila transformaciju UNMIK-a uspostavljenog Rezolucijom 1244 SB UN u „političku kancelariju UN koja bi pomogla Prištini u pridruživanju ovoj svetskoj organizaciji“, dogovorila otvaranje ambasade u inostranstvu, u diplomatskim kontaktima lobirala za priznavanje nezavisnosti Kosova, sprovodila aktivnosti vezane za evroatlantske integracije Kosova kao nezavisne države…

Saglasnost Srpske liste, dakle Beograda, dobijena je čak i formiranje državne komisije samoproglašenog Kosova za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i zaključivanje međunarodnog sporazuma o razgraničenju Kosova i Crne Gore. Time je, teškim kršenjem Ustava Srbije, prepušteno samoproglašenom Kosovu da po svojoj volji menja međunarodno priznatu granicu Srbije.

Ispostavilo se da jedina korist od saradnje srpske vlasti sa zločincem i mafijašem Ramušom Haradinajem jeste ta što se kroz aktivnosti vlade samoproglašenog Kosova najjasnije vide stavovi i politika predsednika Republike i Vlade Srbije o pitanju Kosova i Metohije, sasvim suprotni porukama koje se upućuju građanima Srbije. To je politika koja državi Srbiji i Srbima preostalim na Kosovu i Metohiji garantuju sumornu budućnost.

Informativna služba DSS Beograd,

26. septembar 2017. godine

Оставите одговор