DSS: Vučić da objasni izjavu o članstvu Kosova u UN

SAOPŠTENjE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

PREDSEDNIK SRBIJE DA OBJASNI IZJAVU O ČLANSTVU KOSOVA U UN

Prema saopštenju Pres centra predsednika Republike, predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva „naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom”.

Nema sumnje da su predstavnici Doma lordova, kao i građani Srbije, veoma zainteresovani da saznaju šta su stavovi Srbije, za koje sam predsednik Republike tvrdi da nisu definisani, zbog čega organizuje tzv. unutrašnji dijalog o Kosovu. Važan korak bi bio učinjen kada bi predsednik Srbije precizno objasnio svoju izjavu da „Kosovo neće ući u UN osim ako mi ne budemo nečim zadovoljni, a mi ne možemo biti zadovoljni ako kažu – priznajte nezavisno Kosovo“.

Budući da samoproglašeno Kosovo ne može da bude primljeno u UN bez saglasnosti Srbije, a zahvaljujući glasanju na sednicama Saveta bezbednosti Ruske Federacije i Kine, koje podržavaju stavove Srbije, predsednik Republike je dužan da kaže šta je po njegovom uverenju to „nešto čime bismo bili zadovoljni“, pa se odrekli dela svoje teritorije.

Informativna služba DSS Beograd,

27. septembar 2017. godine

Оставите одговор