POLITIKA VESTI

Džonson vređao Putina u prisustvu Vučića: Srbiji potrebno što manje korupcije i vladavina prava, Putin demonstrira suprotno!

Beograd — Senator Ron Džonson izjavio je da se nada da će Aleksandar Vučić i Srbija da se suprotstave pokušajima da se da diplomatski imunitet Rusko-srpskom centru u Nišu

Foto: Tanjug/Tanja Vali, Printscreen/ B92
Predsednik Vučić je poručio da Srbija donosi odluke u skladu sa svojim interesima.

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon sastanka sa predsednikom Vučićem, kako vidi Humanitarni centar u Nišu, Džonson je naveo da davanje imuniteta tom centru ne bi bilo u najboljem interesu ljudi u Srbiji u smislu izgradnje privrede i stranih ulaganja.

„Da bi kapital ovde došao, potrebno vam je što manje korupcije i vladavina prava, kao i indikacije da se država zaista kreće ka tržišnom kapitalizmu i stabilnosti, a, na žalost, predsednik Rusije Vladimir Putin demonstrira suprotno“, rekao je Džonson.

Predsednik Srbije je, nadovezujući se na Džonsonove reči, poručio da Srbija odluke donosi u skadu sa svojim interesima, ističući da nismo bili izloženi nikakvoj vrsti agresije po tom pitanju.

„U skladu sa interesima nezavisne i stabilne Srbije donosićemo odluke“, podvukao je Vučić.

On se zahvalio Džonsonu na iskrenosti i otvorenosti i dodao da je republikanski senator uvek bio takav, kao što je takva i naša pozicija.

Kako je rekao, oko Kosova i Metohije imamo različite stavove, ali uvek možemo da razgovaramo o tome na otvoren i pošten način.

„Ma kako to bilo teško za nas, to je lekovito za naše društvo i i mislim da je dobro da naši američki prijatelji žele da čuju naše stavove i mišljenje“, naznačio je Vučić.

Govoreći o tome kako se u Vašingtonu gleda na uticaj Rusije u Srbiji, Džonson je rekao da bi voleo da je Rusija „prijateljski rival“ Sjedinjenih Država i zapadne civilizacije, dok sa druge strane „imamo situaciju da smo postali neki neprijatelji“.

Kako je rekao, posle raspada S S SR-a, postojala je jako dobra prilika da rade zajedno za benefit svih ljudi, te da je SAD spremna da bude prijatelj, a ne rival Rusiji, ali da je na ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da donese odluku.

„Mi radimo na tome da očvrsnemo svoju odlučnost i da svi u Rusiji shvate da ćemo se suprotstaviti maltretiranju i agersiji“, rekao je Džonson.

Izvor: Tanjug/ B92

Ostavite komentar