POLITIKA

Haradinaj: Sa Srpskom listom nisam razgovarao o vojsci i ZSO

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je sa Srpskom listom potpisan sporazum o učešću u Vladi, ali ne i bilo kakav drugi politički dogovor.

Foto: N1/ EPA,VALDRIN XHEMAJ

„Nismo potpisali ‘nijedno slovo’ političkih sporazuma sa Srpskom listom, potpisali smo samo zajednički sporazum za učešće u Vladi“,rekao je Haradinaj za Radio-televiziju Kosova.

Upitan da li će Srpska lista glasati za formiranje vojske Kosova, Haradinaj je odgovorio da nije bilo razgovora o tom pitanju, kao ni o Zajednici srpskih opština.

Govoreći o optužbama na račun ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenada Rikala i navode da je zlostavljao Albance u dnom pristinskom naselju, kosovski premijer je rekao da se Vlada obratila nadležnim organima koji nisu pronašli nista o navedenim optužbama, što, kako je ocenio, znači da su one imale drugi cilj.

„Na isti način se spekulisalo i o izbeglim ljudima sa Kosova, dok je stvarnost pokazala da nije tako“, kazao je Haradinaj.

Govoreći o odnosima sa opozicijom, Haradinaj je rekao da je otvoren prema svima i da će u tim odnosima uvek poštovati Ustav Kosova.

Kometarišuči povlačenje zahteva za učlanjenje Kosova u Interpol, Haradinaj je rekao da je on odlučio da odložiti to pitanje zbog nedostatka državne komisije o Interpolu, kao što imaju sva druga važna pitanja države.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Haradinaj je optužio međunarodnu zajednicu da da je bila jednostrana jer je Srbija napredovala u procesu statusa kandidata, dok je Kosovo izostalo po tom pitanju.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar