POLITIKA

Hoće li tetka iz Kanade koštati Vulina ministarske fotelje?

Da li je posle slučaja u vezi sa novcem kojim je ministar odbrane kupio stan u Beogradu, moguće da Aleksandar Vulin ne bude više na toj poziciji? Dok se u javnosti i medijima o njegovoj smeni spekuliše, premijerka na to pitanje ne odgovara, dok ministar za državnu upravu kaže da smena neće biti.
Foto: Screenshot/ N1

Prošlu radnu nedelju ministar odbrane završio je u sedištu NATO-a u Briselu, a ovu započeo u ODKB-u u Moskvi.

Međutim, u Srbiji su i dalje glavna tema Vulinova navodna putovanja u inostranstvo kako bi preneo pozajmicu od ženine tetke. Da li će tzv. afera “Tetka”, Vulina koštati fotelje – priče o njegovoj smeni na Tviteru je prvi pokrenuo medijski savetnik Nebojša Krstić.

“Vulin je zbog štete koju je naneo Vladi RS zaslužio da bude smenjen”, napisao je Krstić.

I tabloidi nagoveštavaju smenu, a njihov sagovornik – politički analitičar Saša Borojević kaže da je objavljivanje afere “Tetka”, zapravo kažnjavanje Vulina zbog bliskosti s Rusijom.

“Protiv Vulina hajku vode isti oni mediji koji su ‘smenjivali’ i bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića i to samo zato što su i jedan i drugi neskriveno naklonjeni Rusiji”, ocenio je Borojević u izjavi za tabloid “Alo”.

Ima li istine u ovim spekulacijama i da li će Vulina zadržati u Vladi, premijerka Ana Brnabić nije želela da odgovara.

Ministar Branko Ružić smatra da ne postoji razlog da Vulin plati cenu zbog afere.

“Svi sede, svi su na svojim radnim zadacima i gospodin Vulin u kapacitetu ministra i ja ne vidim šta je tu problem. Naravno da neće biti bilo kakvih smena tim povodom”, poručio je Ružić.

Ostaje li Vulin ministar ili ne – zavisi samo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, smatra Balša Božović iz Demokratske stranke.

“Potpuno je bespredmetno postalo raspravljati vide li ga građani ili ne. Građani ga nikada nisu videli u političkom životu, pa čak ni 90-ih godina, pa je on predstavljao sve u ovoj zemlji. Bio Vulin u JUL-u ili u nekoj drugoj partiji – čujem učlaniće se u Srpsku naprednu stranku uskoro – ono što je postalo važno je samo šta misli Aleksandar Vučić”, tvrdi Božović.

Trebalo bi da bude važniji pravni epilog čitavog slučaja. Međutim, iz Specijalnog tužilaštva i dalje ne odgovaraju šta su uradili sa izveštajem Agencije za borbu protiv korupcije u kom se traži da se ispita poreklo 205.000 evra, od kojih je Vulin kupio stan i za koje tvrdi da je pozajmio od ženine tetke iz Kanade.

Izvor: N1, Jelena Zorić

Ostavite komentar