INSAJDER: Novi snimak nasilnika sa mitinga SNS-a. Cepanje transparenta „Narod gladuje, elita se raduje“ (VIDEO

Novinari redakcije Insajder došli su do novog snimka sa mitinga SNS-a na kome se bolje vidi incident kada je grupa nepoznatih ljudi pocepali transparent pokretu “Sedam zahteva”, koji je nastao izdvajanjem iz “Protesta protiv diktature”.

Foto: Screenshot Youtube/ Insajder Video

Na pocepanom transparentu pisalo je „Narod gladuje, elita se raduje“.

Na snimku se vidi kako je nekoliko pripadnika grupe „Sedam zahteva“ stiglo na parking pored Doma Narodne Skupštine, gde je održavan skup u organizacii SNS-a a povodom polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Oni su  razvukli transparent nakon čega je grupa nepoznatih krupnih momaka, iz obližnjeg parka prišla i pocepala transparent.

Na snimku se vide i policajci u civilu koji su verovatno okružili grupu kontra-demonstranata kako bi ih zaštitili. Međutim, uprkos tome što su se tu nalazili policajci u civilu, jedan mladić iz grupe koja se približavala demonstrantima iz obližnjeg parka, iscepao je transparent.

Međutim, policija u civilu, kako se i može videti na snimku, nije reagovala. Takođe, kako je Insajder tog dana objavio, uniformisana policija, je nakon ovog incidenta legitimisala demonstrante „Sedam zahteva“ i novinare, ali ne i grupu nasilnika.

Na ovom snimku, jasno se i vide dvojica mladića koja su, nakon ovog incidenta pretila novinarki Insajdera i novinaru i fotografu VICE-a. Povodom ovog i još nekoliko napada na novinare na mitingu SNS-a, Tužilaštvo je pokrenulo objedinjeni postupak.

Izvor: Insajder.net

Ostavite odgovor