POLITIKA VAŠ STAV

MILOŠ JOVANOVIĆ: Vučićeva trgovina delom državne teritorije i delom sopstvenog naroda apsolutno je neprihvatljiva velikoj većini srpskog naroda

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE MILOŠA JOVANOVIĆA

ZABRINjAVAJUĆA IZJAVA PREDSEDNIKA REPUBLIKE O ČLANSTVU KOSOVA U UN
Foto: DSS

Ponovljena izjava predsednika Republike Aleksandra Vučića da „ne postoji nikakva šansa da Kosovo dobije stolicu u UN, osim dogovora sa Srbijom u kojem ona mora da ima nešto“, a da će u martu reći šta je to „nešto“ je krajnje zabrinjavajuća.

Bilo kakva trgovina delom državne teritorije i delom sopstvenog naroda apsolutno je neprihvatljiva svakom odgovornom i razumnom srpskom političaru i, potpuno sam uveren, velikoj većini srpskog naroda.

Nedopustivo je da se zbog spoljnih pritisaka i ucena, zarad nastavka evrointegracija i obećanog prijema u Evropsku uniju ubrzano nastavlja proces prihvatanja secesije Kosova. Zahtevi da se potpiše „pravno obavezujući sporazum“ Srbije i Kosova i da Srbija da formalnu saglasnost za prijem secesionističkog Kosova u Ujedinjene nacije moraju biti najodlučnije odbijeni.

Krajnji je čas da se otvori široki demokratski dijalog o nastavku evrointegracija Srbije koji podrazumeva predaju Kosova i Metohije da narod odluči o daljem putu Srbije i svojoj budućnosti.

Informativna služba DSS

05. decembar 2017. godine

Prethodni članci

Ostavite komentar