POLITIKA

Pad Palme, Gašića ili Kneževića na lokalu, značio bi kraj Aleksandra Vučića

Filip Balunović, urednik srpskog izdanja časopisa “Le Monde Diplomatique”, gostujući u Novom danu TV N1, ocenio je da bi kraj vlasti Aleksandra Vučića mogao da počne na lokalu.

Foto: Screenshot/ N1

Balunović je nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u “Le Monde Diplomatique” objavio tekst naslovljen “Izbori u šerifatu” u kojem je govorio o, kako ih zove, lokalnim šerifima koji drže pod kontrolom biračko telo Aleksandra Vučića, navodeći primere Bratislava Gašića u Kruševcu, Gorana Kneževića u Zrenjaninu ili Dragana Markovića Palme u Jagodini.

“Govorio sam o ‘loklanim gazdintvima’ u kojima postoje ličnosti koje mobilišu biračko telo za vladajuću partiju – ucenjivanjima, potplaćivanjima, zastrašivanjima… Pokušao sam da kažem da je ključ otpora na lokalnom nivou. Ako bi u tim mestima počele da se rastapaju lokalne moći, to bi bio kraj ove vlasti”, uveren je on.

Foto: Screenshot/ N1

Balunović smatra da “Ne da(vi)mo Beograd” ima dobre šanse na lokalnim izborima u Beogradu, ali da se, kako kaže, plaši šta će uraditi opozicija.

“Mislim da bi trebalo da pokupe svoje stvari i da odu sa političke scene. Ne znam ko može da veruje Draganu Šutanovcu, Zoranu Živkoviću, Čedi Jovanoviću…“, upitao se on.

Kaže da im on lično ne veruje zato što su oduvek tu, bili su na vlasti, i kad su bili na vlasti nije bio nimalo topliji prema njima nego što je prema SNS-u.

„Za vreme njihove vlasti desile su se privatizacije. Sada govorimo o eksploataciji, sada su se setili Jure, a to se isto dešavalo u vreme njihove vlasti. Meni to jako smeta. Velike fabrike su prodate za vreme te vlasti, mnogo radnika je otpušteno, tretmani radnika nisu bili pod kontrolom države. Meni je to jedna od centralnih tačaka, a ona je preslikana. Nemaju šta da traže, pogotovo ne na lokalnim izborima gde se razivla snaga koja može da ugrozi SNS na lokalnom nivou”, istakao je on u Novom danu.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar