Ponovo radi pijaca! Šta bi SPS da uzme sa tezge

Lider Socijalističke partije Stbije, Ivica Dačić, rekao je da će SPS jednoglasno podržati izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, ali očekuje četiri resora u Vladi, na čijim čelima će uz njega biti Slavica Đukić Dejanović, Aleksandar Antić i Branko Ružić.

Foto: vesti.rs

Dačić je posle sednice Predsedništva rekao da socijalisti očekuju da Branko Ružić zameni Anu Brnabić na čelu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Četvrti SPS-ov ministar u vladi bio bi Ivica Dačić, koji bi zadržao ministarstvo spoljnih poslova. Dačić je, međutim, dodao i da je njegova partija zainteresovana za ministarstvo ekologije, ukoliko bude formirano.

Kada je u pitanju stav Jedinstvene Srbije da ne podrži izbor Ane Brnabić, Dačić je rekao da sa koalicionim partnerom još nisu razgovarali o tome.

„Prioritet vlade u narednom periodu biće očuvanje mira i stabilnosti u regionu“, kazao je Dačić, poželevši puno uspeha mandatarki Ani Brnabić i da nova Vlada Srbije bude što pre formirana.

Upitan da li je Žarko Obradović kandidat SPS-a za ministra ekologije, Dačić je kazao da nije bilo razgovora o toj temi unutar stranke.

Lider socijalista je naveo i da nije bilo dileme oko toga da li će SPS nastaviti koalicionu saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ocenivši da je SPS doneo „ispravnu“ odluku podrškom Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima.

„Iz svega toga je proizašao značajno viši nivo međusobne saradnje i poverenja. Za nas je najvažniji nastavak te saradnje“, kazao je Dačić.

Izvor: N1

Ostavite odgovor