PREDAJA POTPISA ZA KANDIDATURU PROF. DR ALEKSANDRA POPOVIĆA

                                                                   

Demokratska stranka Srbije predaće potpise za kandidaturu prof. dr Aleksandra Popovića za predsednika Srbije u nedelju, 12. marta u 12 časova u zgradi Republičke izborne komisije (Ulica kralja Milana 14).

Novinarima će se tom prilikom obratiti predsednički kandidat prof. dr Aleksandar Popović.

Aleksandar Popović je rođen 1971. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Moskvi, a studije hemije u Beogradu. Magistrirao iz oblasti hemije proteina 1996. godine na Florida Stejt Juniverziti u SAD, a iste godine vratio se u Srbiju. Zaposlen je kao profesor na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kome je i doktorirao 2002. godine. Napisao je preko 50 naučnih radova objavljenih u međunarodno priznatim naučnim časopisima.

Član je Demokratske stranke Srbije od 1992. godine. Bio je ministar nauke i zaštite životne sredine od 2004. do 2007. godine i ministar za energetiku od 2007. do 2008. godine.

Oženjen je, ima dvoje dece.

Višestruki je jugoslovenski atletski reprezentativac i rekorder, član ekipa koje su osvajale Kup evropskih šampiona u atletici. Trčao je za Crvenu Zvezdu, Dinamo iz Moskve, belgijski Ekscelzior i Univerzitet Florida State.

Informativna služba DSS Beograd, 11. mart 2017. godine

Ostavite odgovor