Sanda Rašković Ivić: Vučić da ne ide u Brisel dok Mitrović ne bude pušten iz pritvora

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija Sanda Rašković Ivić ocenila je večeras da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da odbije odlazak u Brisel na novu rundu dijaloga o Kosovu, dok Bogdan Mitrović koga je kosovska policija uhapsila zbog navodnih ratnih zločina ne bude pušten iz pritvora.
Sanda Rašković ivić sa porodicama ubijenih i nestalih sa KiM, Foto: Slavica Jovanović

Ona je u pisanoj izjavi navela da bi Vučić, kao predsednik svih gradjana, na prvo mesto trebao da stavi “svoj narod a ne svoju političku karijeru”.

“Odlazak Vučića u Brisel na razgovor s ratnim zločincem (kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem) i to nakon hapšenja Mitrovića na Veliku Gospojinu pored zavičajnog srušenog Bogorodičinog manastira u Mušutištu, predstavlja ponižavanje svih gradjana Srbije pred šovinističkim i uzurpatorskim režimom u Prištini”, navela je Sanda Rašković Ivić.

Bogdan Mitrović (74) iz Sopine uhapšen je u ponedeljak u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Predsednici Srbije i Kosova razgovaraće u Briselu, u četvrtak 31. avgusta, na poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Izvor: Beta

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *