SPREMA SE VELIKA IZBORNA KRAĐA – Poslanik SDA u Skupštini Srbije, Enis Imamović

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka oglasiće se narednih dana o eventualnoj podršci nekom od predsedničkih kandidata.

To je rekao poslanik te partije u Skupštini Srbije Enis Imamović.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da oni intenzivno pripremaju stranačku infrastrukturu kako bi sprečili ucene i izbornu krađu vladajuće koalicije u Sandžaku.

„Vladajuća koalicija i njihove ispostave pokušavaju da ucene ljude u Sandžaku, da ih uplaše. Prate se aktivnosti građana na ulici, društvenim mrežama, sa kim se slikaju i šta komentarišu, a to jasno govori da se sprema velika izborna krađa“, rekao je Imamović.

On je kazao da zna da predsednički kandidat Saša Janković uživa veliku naklonost Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), zbog činjenice da je kao zaštitnik građana čvrsto štitio prava nacionalnih manjina, ali se nije izjasnio da li će njemu dati podršku.

Imamović je nedavno sa nekoliko visokih funkcionera SDA Sandžaka prisustvovao Jankovićevom predizbornom skupu u Novom Pazaru.

Ostale dve najuticajnije bošnjačke partije u Sandžaku, Sandžačka demokratska partija (SDP) Rasima Ljajića i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) Muamera Zukorlića, podržale su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Izvor: Beta/B92

Ostavite odgovor