POLITIKA VESTI

Stamatović osniva „Zdravu Srbiju“. Osnivačka skupština 28. juna

Zdrava Srbija će biti autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i po tome što nam je cilj da pomognemo ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, izjavio je predsednik inicijativnog odbora stranke Milan Stamatović

Foto: Screenshot/ N1

Stamatović je na skupu osnivača te političke stranke u zlatiborskom selu Ljubiš, u prisustvu inicijatora iz zlatiborskog kraja i ostalih delova Srbije, rekao i da je cilj Zdrave Srbije da upravo iz Zapadne Srbije, podstakne promene na bolje u celoj Srbiji.

„Mi danas, na Duhovski ponedeljak, drugi dan Trojica, iz Ljubiša, formalno otpočinjemo proces formiranja i registracije naše stranke“, rekao je Stamatović, koji je predsednik opštine Čajetina.

„Kosovo je srce, a Zapadna Srbija sa Šumadijom glava i mozak Srbije.“

On je najavio da će osnivačka skupština Zdrave Srbije biti održana na Vidovdan, 28. juna, a da će sedište stranke biti u Čajetini.

„Obelodanjujemo našu nameru da ćemo pokušati da lečimo, izlečimo, ozdravimo i postavimo na noge našu izmučenu, devastiranu, opljačkanu otadžbinu i odnarođenu državu, našu Srbiju“, istakao je Stamatović.

On je dodao da je vizija stranke uspravna i zdrava Srbija koja će znati i biti svesna toga šta je i dokle je „i u kojoj će narod, a ne uzurpatori i raspikuće da odlučuju kuda će i s kim da ide Srbija“.

„Kosovo je srce, a Zapadna Srbija sa Šumadijom glava i mozak Srbije“, rekao je Stamatović

On je naglasio da ZS hoće Srbiju koja će jasno reći -“ Dosta je otimanja naše imovine i dedovine, tekovine i stečevine, krčmljenja srpske teritorije, dosta je slugeranjske klimoglave politike pred srpskim neprijateljima, na jednoj, a bahatog iživljavanja nad sopstvenim građanima, na drugoj strani“.

Stamatović je pojasnio da je Ljubiš izabran za inicijativni skup Zdrave Srbije jer je na nedavno održanim predsedničkim izborima u tom selu osvojio 99 odsto glasova.

Među potpisnicima inicijalne povelje za formiranje stranke je pesnik Ljubivoje Ršumović, inače rodom iz ovog sela.

Izvor: N1, Beta

loading...

Ostavite komentar