U SPS-u si dobar onoliko koliko hvališ Vučića i SNS – Novica Tončev

Predsednik Skupštine opštine Surdulica i poslanik Socijalističke partije Srbije Novica Tončev izjavio je da SPS gubi identitet kao stranka i upozorio na opasnost da će nestati sa političke scene.

Foto: N1

U intervjuu za lokalni nedeljnik „Vranjske“ Tončev je rekao da predsednik SPS-a Ivica Dačić mora da shvati da kod velikog broja socijalista postoji opravdan strah da se SPS polako utapa u Srpsku naprednu stranku.

„On to ili ne vidi ili zatvara oči pred ovom činjenicom. SPS mora jasno da se profiliše kao stranka koja ima svoj program i ideologiju. Nešto po čemu ćemo se razlikovati od drugih stranaka, pa i od SNS“, rekao je Tončev.

Prema njegovim rečima, u SPS-u je nametnut jedan vrednosni kriterijum: dobar si onoliko koliko hvališ premijera Aleksandra Vučića i SNS.

„To je sistem po kome se napreduje u stranci. Ja to ne prihvatam i zato sam valjda još kandidat za potpredsednika. Cenim to što Vučić radi ali ako saradnja sa SNS podrazumeva da meni, u Surdulici, naređuje Dragan Stevanović Boske ili neko drugi iz SNS, izvinite, neće moći. A, čini mi se da Dačić ne samo od mene, nego i od drugih socijalista na sličnim pozicijama, baš to očekuje“, rekao je Tončev.

Izvor: N1/ Beta

Ostavite odgovor