Vučić iznenađen stavovima SNS-a i iznenađen reakcijama oko fontane na Slaviji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je posle konsultacija o novom premijeru i vladi najviše iznenađen stavovima Srpske napredne stranke.

Foto: B92

Vučić je naveo i da će ostaviti nekoliko dana za odluku o mandataru buduće vlade.

Kako kaže, lideru LSV Nenadu Čanku je smetalo što je poljubio ruku patrijarhu, dok iz DSS nisu bili optimistični po pitanju Briselskog sporazuma i Kosova.

„Hvala onima koji su došli, izneli su svoje političke ideje i stavove. To je deo demokratske procedure, ovo nisam sam izmislio, ovo nije moj hir, ovo je moja ustavna obaveza, ispuniću je i sutra ću doneti odluku“, rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, mnogo toga je čuo, a najviše je iznenađen stavovima SNS, a njegova viđenja su bila „nešto drugačija“.

„Nisam se sa njima dogovarao, izneli su ono što misle i bili veoma oštri i izričiti da kao partija zaslužuju da dobiju predsednika Vlade“, naveo je predsednik.

Takođe, Vučić je naveo da će biti interesantna sednica Predsedništva SNS u sredu, ako bude našao „slobodan termin u okviru državnih obaveza“.

O novoj fontani na Slaviji Predsednik Aleksandar Vučić kaže da ne razume negodovanja.

Ne znam bih rekao i odgovorio onima koji se žale da fontani na Slaviji neće moći da se priđe, šta su mislili? Da će moći da peru noge u fontani?”, izjavio je on za RTS.

Podsetio je da je otvaranje fontane večeras u 21h i dodao da nema odgovor ni za one kojima je „kriv „trouglasti“ jogurt, zato što mrze ceo svet“.

Kako je rekao, njima je kriv što je učestvovao „u tri prejake, najubedljivije pobede u savremenoj srpskoj istoriji a neki sa tim ne mogu da se pomire“. Kaže da će nastaviti da sluša i njih, ne po pitanju fontane, već oko državnih pitanja.

Izvor: B92/ RTS

Ostavite odgovor