POLITIKA VESTI

Vučić pere ruke: Srpska lista sama da odluči da li i sa kim ulazi u vlast

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne odustaje od pravde i da ni „za jotu“ neće menjati odnos prema kandidatu za predsednika kosovske vlade Ramušu Haradinaju
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

On je rekao novinarima da postoji jasna i nedvosmislena optužnica protiv Haradinaja, a da će Srpska lista sama doneti, kako je rekao, tešku odluku da li će i s kim ulaziti u vlast na Kosovu.

„Na Srpskoj listi je da odluči da li će s Haradinajem, sa Samoopredeljenjem ili da uošte neće ulaziti u vlast. Oni su ti koji čuvaju postojanje srpske države na KiM, a ne Bojan Pajtić, Boško Obradović ili Saša Janković“, rekao je Vučić posle promocije najmladjih oficira Vojske Srbije u Beogradu.

Prethodnih dana međutim, šef za saradnju sa medijima Srpske Liste Igor Simić rekao je za Insajder da će za dalje političke poteze i formiranje Vlade, odluku će doneti nakon konsultacija sa  predsednikom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Podsetimo, za predsednika Skupštine Kosova je izbran kandidat koalicije oko DPK Kadri Veselji. Srpska lista podržala je taj predlog, a za potpredsednika Skupštine izabran je Slavko Simić.

Predsednik Kosova Hašim Tači dao je mandat za sastav vlade Haradinaju, a Veselji je sednicu na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada Kosova zakazao za subotu.

Predsednik Skupštine Kosova izabran je iz šestog pokušaja.

Izvor: Beta, Insajder

Ostavite komentar