POLITIKA VESTI

Vučić pohvalio delovanje UNMIK-a na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u NJujorku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o dijalogu sa Prištinom, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz negovog kabineta.
Foto: Tanjug

Tom prilikom predsednik Vučić je istakao da Srbija smatra Ujedinjene nacije jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, sa stanovišta zaštite našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i da će taj značaj biti još veći tokom mandata Antonija Gutereša. On je naglasio da će Srbija podržati njegove planove i reformske procese.

„Ujedinjene nacije su mesto gde i male zemlje mogu na ravnopravan način da iznesu svoje stavove“, rekao je predsednik Srbije.

On je pohvalio i delovanje UNMIK na Kosovu i Metohiji, čije je prisustvo od ključnog značaja za Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u Pokrajini.

Generalni sekretar UN Gutereš je naglasio da prati napredak Srbije, pohvalivši inicijativu za otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. On je izrazio zahvalnost za učešće srpskih vojnika i policajaca u mirovnim misijama pri UN.

Predsednik Vučić, koji ovim susretom završava svoj boravak u NJujorku, pozvao je generalnog sekretara Gutereša da poseti Srbiju

Izvor: Danas

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar