SA DRUŠTVENIH MREŽA

Uskoro ćete manje čitati lažne vesti na Fejsbuku! Kraj prevarantskim portalima?

Facebook najavio da će firmama i drugim oglašivačima povezanim sa širenjem lažnih novinskih priča ubuduće biti zabranjeno da se oglašavaju preko te društvene mreže.
Ilustracija, Foto: Jutarnji GLASnik

Magazin „Forbs“ piše da je Facebook dodatno razvio i unapredio svoj alat kako bi smanjilo protok i uticaj lažnih i obmanjujućih priča kojima su korisnici izloženi.

Koristeći unapređenu mašinsku tehnologiju učenja, Facebook je naveo da sada može da identifikuje veći obim potencijalnih obmana na društvenoj mreži i da ih brže usmerava u grupu za proveru činjenica koju obavlja treća strana.

Facebook je otkrio da određene grupe koriste njegovu opciju „Pages“ („Stranice“) kao kanal za širenje lažnih vesti. Kompanije, organizacije, poznate ličnosti i drugi, koriste ove opciju Facebook-a kao svoje javne profile na ovoj mreži.

„Oni koji šeruju (dele) priče za koje treća strana koja vrši proveru činjenica utvrdi da su lažne, neće više moći da zakupljuju reklamni prostor na Facebook-u“, poručila je kompanija.

Ostaje da se vidi hoće li to značiti i kraj portala koji svojim bljutavim, dosadnim, nemaštovitim i uznemirujuće lažljivo prevarantskim naslovima navlače polupismene i naivne čitaoce, kako bi zaradili od reklama, zamutili još više mozak i onako izbezumljenih građana i nebitnim temama poslužili Gospodaru za koga svi rade, da skrene pažnju građana sa onih glavnih problema zbog kojih On sigurno vodi Srbiju ka mrtvačkom sanduku. Možete verovati, a i ne morate, ma koliko ga oni u svojim naslovima napadali, svi su pod njegovom palicom i sve što rade, na kraju njemu donese korist. 

Na vama je da l ćete otvoriti oči i uključiti mozak.

Ostavite komentar