SRBIJA

Pročitajte ovo Vučiću kad ga sretnete

List Politika je oktobra prošle godine objavio tekst profesora Vladimira Grečića, o iseljavanju mladih iz Srbije.

U tekstu su navedeni podaci do 2015. godine:

„Zabrinjavajuća je situacija i kad su u pitanju emigracije iz Srbije. Nedavno objavljeni podaci pokazuju da su one poprimile galopirajući rast.

Naime, prosečan godišnji broj emigranata iz Srbije samo u države članice OECD, u periodu 2004–2013. iznosio je 26.000 godišnje. Godine 2013. emigriralo je 45.000 osoba, a 2015. je rekordna s 58.000. Povećanje broja emigranata iz Srbije u 2014. iznosilo je 29,4 odsto i time je Srbija svoju poziciju na rang-listi 50 zemalja u svetu s najbrojnijom emigracijom pogoršala za tri mesta i sada je 29.

Koliko je visokoobrazovanih u ukupnom broju emigranata iz Srbije Sekretarijat OECD nije objavio, ali ranija istraživanja autora ovog teksta pokazuju da je procenat visokoobrazovanih u ukupnom broju emigranata između 12 i 15 odsto. OECD je objavio da je 2013. u državama članicama ove organizacije bilo je 61.000 visokoobrazovanih rođenih u Srbiji.“

Na tekst je usledio veliki broj komentara, a mi vam prenosimo samo jedan, u kome je sve rečeno:

@ Milija

Ja svoje dete gledam na Skajpu, ali ga gledam srećnog.

Mnogo je bolje tako nego da ga gledam nesrećnog uživo. Vremena su se promenila, tehnologija napredovala te ne moramo čekati pisma. Mnogo je nas takvih.

Ipak postoji jedan trenutak, bolan, razarajući trenutak koji ne traje dugo – trenutak kada gledaš rukicu koju si podigao i nad kojom si bdeo i strahovao pola života kako ti maše iza carinskog terminala pitajući se da li ćeš dočekati dan da je ponovo vidiš?

Oni su uvek naša deca ma koliko bili uspešni i odrasli.

Oni srećom neće morati da proživljavaju te trenutke i imaće privilegiju da vode svoje unuke u ZOO – to je ono što je nema Vučić oduzeo.

Terajući mlade u emigraciju Vučićev režim čini zločin protiv čovečnosti jer uskraćuje unucima ljubav i pažnju deka i baka a dekama i bakama zadovoljstvo da ih gledaju dok odrastaju.

Naša deca su najuskraćenija jer im je uskraćena podrška roditelja, ambijent u kome su odrastali.

Svi građani gube – Vučić dobija! Po koju cenu?Vredi li?

Foto: Ilustracija/ Novosti, Izvor: Politika

loading...

One Reply to “Pročitajte ovo Vučiću kad ga sretnete

  1. Zavrsio sam dva falulteta i magistrirao.
    Napustio sam srbiju iskljucivo zbog negativnog uticaja politicara na stanovnistvo. Sada zivim u zemlji za cije ministre ni ne znam, nisam siguran ni ko je premijer, to e ne interestuje. Radim, zivim, odlicno mi je.

Ostavite komentar