Koalicija koju predvode SAD ponovo je napala Asadove snage

Koalicija koju predvode SAD ponovo je napala provladine snage u gradu Tanfu u Siriji i oborila bespilotnu letelicu, saopštio je portparol koalicije Rajan Dilon.

Ilustracija, Foto: spiritus-movens.me

Bespilotna letelica provladinih snaga navodno je upotrebljena u pokušaju napada na koalicione snage istočno od zone deeskalacije. Dilon je dodao da navodni napad drona nije naneo gubitke koalicionim snagama.

Taj vazdušni udar je treći napad koalicije na čelu sa SAD na sirijske provladine snage.

U saopštenju se navodi da su meta napada bila dva vozila u oblasti baze u Tanfu, koja su „predstavljala pretnju koaliciji“.

Portparol Dilon istakao je da koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama nastavlja da koristi ustanovljene kanale veze sa ruskom vojskom u Siriji za sprečavanje sukoba.

On je dodao da su upravo preko tih kanala SAD bile povezane sa ruskim vojnim zvaničnicima pre poslednjeg napada na provladine snage u Siriji u blizini Tanfa.

​​Prošle nedelje je koalicija na čelu sa SAD saopštila o napadu na sirijske provladine snage u Tanfu. Prvi sličan napad izvršen je 18. maja u istoj oblasti. Razlog za napad je taj što je komanda koalicije „na terenu“ smatrala akcije provladinih grupa „pretnjom za koalicione snage“.

Izvor: Sputnik/ B92

Tags:,

Ostavite odgovor