Venecuela: Više od 900.000 ljudi mobilisano za vojne vežbe

Karakas — Više od 900.000 muškaraca biće mobilisano u subotu i nedelju zbog vojne vežbe koje je naložio predsednik Venecuele Nikolas Maduro

Foto: Printscreen/ assets.bubblear.com
Vojna vežba je odgovor na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je pre dve nedelje pomenuo vojnu opciju za rešavanje krize u Venecueli.

„Više od 900.000 boraca će biti mobilisano. Vojska Venecuele nikada nije bila tako ujedinjena. Te vežbe će nam omogućiti da budemo u fazi pripravnosti i da zauzmemo odbrambeni stav“, rekao je visoki vojni zvaničnik Remihio Sebaljos.

Prema njegovim rečima, na vojnim vežbama biće vojnici, rezervisti i civili.

Bela kuća saopštila je večeras da u bliskoj budućnosti isključuje svaku mogućnost vojne intervencije u Venecueli, dve nedelje posle izjave američkog predsednika da je ta opcija moguća.

„I dalje razmatramo širok spektar opcija. Svaka odluka će biti doneta u saradnji s partnerima u regionu i nije vojna akcije nije predviđena u bliskoj budućnosti“, izjavio je Trampov savetnika za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond MekMaster.

Tramp je pre dve nedelje izrazio je zabrinutost zbog humanitarne krize u Venecueli i dodao da ne odbacuje mogućnost vojne akcije kao odgovor na političku situaciju u toj zemlji.

Izvor: Beta

Оставите одговор