SA DRUŠTVENIH MREŽA SVET

Zakuvavanje: Američki nuklearni bombarderi proleteli pored obale Severne Koreje

Foto: Printscreen/ Twiter

Američki nuklearni bombarderi proleteli su istočno od obale Severne Koreje u međunarodnom prostoru radi demonstracije vojnih mogućnosti SAD, saopštio je Pentagon.

Bombarderi B-1B u pratnji borbenih aviona F-15C uleteli su u međunarodni vazdušni prostor sa istočne obale severnokorejskog poluostrva.

To je najseverniji deo demilitarizovane zone Severne Koreje iznad kojeg je leteo neki američki vojni avion u 21. veku, dodaje se u saopštenju.

Ova vojna intervencija imala je za cilj da demonstrira snagu i moć američkih vojnih snaga kojim raspolaže Donald Tramp, izjavila je portparol Pentagona Dejna Vajt, prenosi agencija Rojters.

https://twitter.com/aldin_ww/status/911649929793343490

„Ova misija je demonstracija američke odlučnosti i jasna poruka da predsednik ima mnogo vojnih opcija da porazi svaku pretnju“, rekla je Vajt.

Prema njenim rečima, SAD su spremne da iskoriste sve vojne kapcitete da odbrane svoju zemlju i saveznike.

Kineska Agencija za seizmologiju saopštila je nešto ranije da zemljotres koji je ranije registrovan u Severnoj Koreji nije nastao od nuklearne eksplozije već da ima karakteristike prirodnog potresa.

Agencija je ranije danas saopštila da je registrovan zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale za koji se sumnja da je uzrokovan eksplozijom.

Izvor: Blic

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar