Žirinovski u Dumi: Sve ću vas streljati i vešati!

Danas je u ruskoj Dumi bilo poprilično dramatično. Naime, najpre je lider LDPR Vladimir Žirinovski napravio scenu kada je udario na vladajuću Jedinstvenu Rusiju, a onda je dobio kritiku od potpredsednika Dume. Evo o čemu se radi.

Naime, Žirinovski je kritikovao nepravilnosti na izborima u gradu Ruza u Moskovskoj oblasti, na šta mu je poslanica Jedinstvene Rusije Oksana Puškina dobacila da drže ruke dalje o Moskovske oblasti, prenosi ruski Komersant.

Žirinovski je burno reagovao na ovu njenu poruku, i rekao joj da oni imaju 85 takavih regiona, i da ništa ne treba da diraju.

– Ali, Jedinstvenu Rusiju ne treba da diramo. Sedite tu kao ovce i ćutite. Mi nismo ovce.  Kritikovali smo izbore, imamo na hiljade žalbi, ogroman broj poslanika sedi ovde nezakonito. Sto puta ćemo ponoviti: Moskovsku oblast vode lopovi i banditi, poslanici su korumpirani. Sve ćemo vas izvesti pred sud. Kada u martu sledeće godine uđem u Kremlj, sve ću vas streljati i vešati – poručio je Žirinovski.

Na njegovu izjavu reagovao je potpredsednik Dume Sergej Neverov iz Jedinstvene Rusije. On je kritikovao Žirinovskog, i pozvao etičku komisiju da reaguje na „prostačke“ izjave.

Poslanici LDPR-a su posle ispada napustili sednicu, uz poruku da se njihov lider neće nikome izvinjavati.

Foto: Screenshot/ Youtube, Izvor: Vesti online

Ostavite odgovor