NEKATEGORIZOVANO

Održan 54. Međunarodni resavski poljoprivredni sajam u Svilajncu

U Svilajncu je juče je na prostoru Poljoprivredno-veterinarske škole, održan 54. Međunarodni resavski poljoprivredni sajam.

Piše: N. D.

Centralni događaj sajma bila je izložba goveda simentalske rase, a program je obuhvatio i izložbu ovaca, pčelinjih proizvoda, poljomehanizacije i kulturno-umetnički sadržaj.

Manifestaciju je otvorio predsednik SO Svilajnac i predsednik Organizacionog odbora Sajma Vladan Rajković. Kako je saopšteno, na izložbi goveda ocenjivano je 120 grla u kategorijama junica, prvotelki i krava. Posetiocima sajma predstavio se i veliki broj proizvođača i distributera stočne hrane, sredstava za zaštitu bilja, distributera poljoprivredne mehanizacije kao i proizvođači meda i pčelinjih proizvoda. Pehar za apsolutnu šampionku sajmu uručio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, vlasniku pobedničkog grla, Aleksandru Jeremiću iz sela Vojska. Opština Svilajnac je dobila zlatni pehar za postignute uspehe od strane predstavnika Novosadskog poljoprivrednog sajma.

Ovaj sajam ima tradiciju dugu više od 50 godina, a od 2008. godine termin održavanja sajma ubeležen je u Međunarodni kalendar izložbi stoke koji objavljuje Međunarodno udruženje stočara. Svake godine učestvuje više od 120 izlagača, a oni najbolji dobijaju i vredne nagrade (za svako izloženo grlo odobrena su sredstva od 5.000 dinara, za pratilje 20.000 dinara, krave šampionke 40.000 dinara, najkvalitetnije grlo 50.000 dinara, izlagačima ovaca 5.000 dinara, za najbolje pčelare po 5.000 dinara).

Izvor: Danas

Ostavite komentar