DSS: Vlada Aleksandra Vučića se oglušila o odluku Ustavnog suda i prekršila Ustav

  SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

OTIMAČINA SRPSKE IMOVINE JE POSLEDICA POGREŠNE POLITIKE

Dok prištinska vlast donosi odluku o upisivanju celokupne nepokretne imovine Srbije kao imovine samoproglašene Republike Kosovou i brzano radi na transformaciji bezbednosnih snaga Kosova u Vojsku Kosova, predsednik Vlade Aleksandar Vučić najavljuje da će na samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu „da razgovara o putnoj infrastrukturi, komunikacijama i carinskoj uniji“.

Politika po sistemu „selo gori, a baba se češlja“.

Otimačina celokupne srpske imovine je direktna posledica pogrešne politike koja se kontinuirano vodi od 2008. godine, odnosno izmeštanja rešavanja pitanja Kosova i Metohije iz Saveta bezbednosti UN u okvire Evropske unije i tzv. briselski dijalog.

Podsećamo da je 2011. godine Vlada Srbije u vreme Borisa Tadića i Vuka Jeremića, kao ministra spoljnih poslova, a na osnovu dogovora postignutog u Briselu, donela Uredbu kojom se svi podaci iz srpskih katastarskih knjiga predaju kosovskim institucijama.

Ustavni sud, čak i ovakav, doneo je 2014. godine odluku kojom se utvrđuje da ova Uredba nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom .

Vlada Aleksandra Vučića se oglušila o odluku Ustavnog suda Srbije, prekršila Ustav Srbije i nezakonito vlastima samoproglašenog Kosova predala sve katastarske podatke.

Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić koji kršeći Ustav u kontinuitetu vode politiku kojom se saučestvuje u konstituisanju državnosti samoproglašenog Kosova i danas se lažnom patriotskom retorikom nude građanima na izborima.

Informativna služba DSS Beograd, 15. mart 2017. godine

Ostavite odgovor