NAPADNUT „SRPSKI ZID PLAČA – KOSMETSKE ŽRTVE“

Reagovanje Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji

SOROŠEVIM PLAĆENICIMA SMETA „SRPSKI ZID PLAČA“ U BEOGRADU

Foto: Slavica Jovanović
30. avgusta, na Međunarodni dan nestalih lica porodice kosmetskih žrtava su doživele šok.
Foto: Slavica Jovanović

Dragan Pjevač, predsedavajući Koordinacije srpskih uduženja je u svom pisanom govoru napao „SRPSKI ZID PLAČA – KOSMETSKE ŽRTVE“ u Beogradu. Umesto da traži hapšenje slovenačkih, hrvatskih, muslimanskih, albankih zločinaca zbog počinjenih zločina nad Srbima na prostoru bivše SFRJ, on je podmuklo tražio da se ukloni „SRPSKI ZID PLAČA“ postavljen ispred Narodne skupštine.

Ko je Dragan Pjevač?
Foto. Media centar, promo

On je Srbin iz Hrvatske koji je tokom rata u Hrvatskoj otišao u Ameriku i po naredbi američke ambasade u Beogradu 2013. godine preuzima Koordinaciju srpskih udruženja. „Proslavio“ se na konferenciji REKOM-a, gde ga je direktorka REKOM-a Nataša Kandić javno pohvalila zbog govora koji je održao.

Za govornicom je rekao: „Ja sam Dragan Pjevač, predsednik srpske koordincaije i pošto su ovde prisutne porodice albanskih žrtava, ja se u ime srpske koordinacije, javno izvinjavam albanskim porodicama žrtava čiji su članovi porodica bacani u masovne grobnice u Batajnici i Petrovom Selu kao TRUPCI“.

Porodice kosmetskih žrtava su glasno negodovale.
Foto: Slavica Jovanović

30. avgusta ove godine, ta ista koordinacija i njen predsedavajući nisu pozvali na obeležavanje tri, po broju članova najveća udruženja porodica žrtava: Republičku organizaciju poginulih i nestalih iz Republike Srpske, Udruženje kidnapovanih i ubijenih „Crveni božur“ iz Crne Gore i Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Dragan Pjevač jedino ima podršku od Udruženja nestalih i Verice Tomanović i novonastalog Udruženja kosmetski stradalnici i Nataše Šćepanović koje dokazano finansira Fond za otvoreno društvo, Soroš fondacije i Međunarodni komitet crvenog krsta preko preko stranih fondova.

Dragan Pjevač i Olgica Božanić su Soroševi Srbi koji nisu hteli da podrže protestno napuštanje konferencije o nestaliima predsednika Vladine komisije za nestala lica Republike Srbije Veljka Odalovića održane u Zagrebu (28.08.2017 godine), već su ostali da odslušaju ustaški govor pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Stjepana Sučića i svojim prisustvom tom izlaganju dali legitimitet svega rečenog protiv države Srbije.

Koliko je Koordinaciji srpskih udruženja i predsedniku te koordinacije stalo do srpskih žrtava govori i činjenica da godinama odbijaju da posete spomen sobe „KOSMETSKE ŽRTVE“, a „SRPSKI ZID PLAČA“ bi da ruše.

kliknite na sliku za uvećanje

Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji

Оставите одговор