Otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću: TRAŽITE SLOBODU ZA KIDANPOVANE SRBE, NE DAJTE ZLOČINCIMA DRŽAVNIČKI IMUNITET

Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću

TRAŽITE SLOBODU ZA KIDANPOVANE SRBE, NE DAJTE ZLOČINCIMA DRŽAVNIČKI IMUNITET

Foto: Slavica Jovanović
Američki Stejt department, međunarodna krizna grupa, OEBS su zahtevali da država Srbija odmah oslobodi kako su nazvali“političke zatvorenike režima Slobodana Miloševića“.

Tako su Savezna Vlada Vojislava Koštunice i Republička Vlada Zorana Đinđića iz srpskih zatvora oslobodile 2108 albanskih terorista i dokazanih zločinaca na čelu sa braćom Mazreku.

Najžalosnije i najpogubnije po porodice kidnapovanih a tragično po kidnapovane Srbe je to što nisu zahtevali da se kidnapovani Srbi oslobode i vrate svojim porodicama.

Gospodine predsedniče,

Godinama se ćutalo o našim mučenicima, a među pregovaračima u Briselu su predratni, ratni i posleratni zločinci. Srbija nije smela da dozvoli da Hašim Tači umesto u zatvoru bude mirotvorac i pregovarač sa državnicima Srbije. Da li je moguće da će zločinačka ratna koalicija „OVK“ na slobodu dočekati doživotni državnički imunitet lažne države Kosovo.

Gospodine predsedniče, ništa vas ne sprečava da od Tačija u Briselu na predstojećem razgovoru zatražite slobodu za kidnapovane Srbe počev od prve otmice desetorice rudara površinskog kopa uglja Belaćevac, maj – juni 1998. godine.

Što se tiče hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji od albanskih specijalnih jedinica ROSU (bivše OVK) ništa nas ne iznenađuje jer su zločini od 1998, 1999, 2000… godine nad Srbima ostali nekažnjeni, a zločinci nisu privedeni pravdi.

DOKLE DA ČEKAMO SLOBODU ZA KIDNAPOVANE SRBE I PRAVDU ZA SRPSKE ŽRTVE?

Foto: Slavica Jovanović

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih sa KiM

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *