ZID PLAČA „KOSMETSKE ŽRTVE“ GONIĆE HARADINAJA SVE DO PRAVDE ZA NAŠE ŽRTVE

Saopštenje za javnost

Foto: Slavica Jovanović

Porodice kidnapovanih i ubijenih su najveći gubitnici, koji su pored gubitaka (kidnapovanja i ubistava) svojih članova porodica na Kosovu i Metohiji, izgubili i svoje kuće koje su nam opljačkane, zapaljene, srušene, voćnjaci i šume su posečeni, celokupna imovina uzurpirana, grobovi pradedova preorani.

Razumemo situaciju i život preostalih Srba u enklavama na Kosovu i Metohiji. Poštujemo brigu države o borbi za opstanak srpskog življa u tim srpskim selima, ali nikada ne smemo da zaboravimo naše mučenike koji su položili svoje živote i koji su žrtvovani zbog nas, građana Srbije, zbog Srba na Kosovu i Metohiji.

Mi porodice, isključivo zbog naših žrtava, nismo dali sebi za pravo da utičemo na odluku Srpske liste i podršku direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da Ramuš Haradinaj bude izabran za premijera tzv „Republike Kosovo“, ali poručujemo:

EU, NATO-u, Americi i svima koji su zahtevali da Ramuš Haradinaj bude izabran za premijera tzv „Republike Kosovo“, da je taj isti „premijer“ nama za „uspomenu“ i večno sećanje ostavio svoj ratni dnevnik, u kome je veličao sebe i svoje zločine, uz opravdanje da je to činio zbog oslobađanja Kosova.

Svi oni koji su dali podršku takvom premijeru i takvoj vladi svesni su činjenice da su zaštitili vođe „OVK“ od procesuiranja pred Specijalnim sudom za zločine „OVK“ nad Srbima.

Dajući podršku toj zločinačkoj ratnoj koaliciji „OVK“ dali su državnički imunitet upravo onima koji su trebali da se nađu pred licem pravde.

Gonićemo zločinačku ratnu koaliciju „OVK“ Haradinaj, Tači, Veselji, Ljimaj sve do pravde i za kosmetske žrtve.

Borba za istinu i pravdu se nastavlja…

U Beogradu, 13.09.2017. godine
Upravni odbor Udruženja

Priredila: Slavica Jovanović

Оставите одговор