VESTI

„DANI PIVA“ U ZRENJANINU: SNS organizuje – minus obavezan – građani plaćaju

Najstarija pivska fešta u Srbiji – zrenjaninski „Dani Piva“ – poslednjeg vikenda u avgustu privukla je u banatsku prestonicu oko 400.000 posetilaca i gostiju, oborila mnoge rekorde, ali nije napunila gradsku kasu.
Foto: danipiva.rs, Printscreen/ Novosti

Sumirajući učinak manifestacije, gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je u utorak zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu i uz najviši bezbednosni nivo. Nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident, niti saobraćajna nesreća. U gradu nije bilo slobodnih smeštajnih kapaciteta dok se slavilo u čast „tečnog leba“, kako Banaćani tepaju pivu. Bilo je mnogo gostiju iz inostranstva, a prema nekim procenama u grad se slilo više od četiri miliona evra.

– Zbog lošeg vremena rekord u posećenosti nije oboren. Ali, naš cilj je da „Dani piva“ budu jedna od tri najveće manifestacije u Srbiji – poručio je Janjić.

Gradski budžet, međutim, i ove godine ostao je „kraći“ kada je reč o prihodu od manifestacije. Od izdavanje prostora i tezgi na čak 15 lokacija prihodovano je 11,6 miliona dinara, a samo honorari izvođača odneli su 26 miliona. Minus „Dana piva“, već po tradiciji, pokriće poreski obveznici u Zrenjaninu. A sve su glasnije primedbe na način organizovanja manifestacije i zahtev da se „Dani piva“ institucionalizuju i prepuste profesionalnim menadžerima.

ČAK 200 NOVINARA

NASTUP Zrenjaninske filharmonije na trgu pratio je rekordan broj od 20.000 ljudi, a koncert Bregovića i „Bijelog dugmeta“ oko 54.000. Za „Dane piva“ bilo je akreditovano čak 200 novinara i foto-reportera!

Izvor: Novosti/ Sl. P.

 

Ostavite komentar