VESTI

„Divac i njegova žena su me PREVARILI I KUMOVALI MOM HAPŠENJU“

Zoran Milašinović, privrednik iz Kraljeva koji je bio uhapšen pod sumnjom da je falsifikovao potpis Vlade Divca da bi mu banka odobrila kredit, kaže za „Blic“ da Divac nije dao ni dinar za sporni stan, da nema nikakav ugovor i da se uselio samo zato što mu je Milašinović to dozvolio.

Foto: N. Božović / RAS Srbija

– Uhapšen sam bez ijednog dokaza i samo na osnovu priča, a tome su kumovali Vlade i Snežana Divac. Neko može da tvrdi da potpis nije Divčev i da to dokaže na veštačenju, ali ne može da kaže da sam to ja uradio. Nema nikakve moje krivice, pa sam podneo krivičnu prijavu protiv bračnog para Divac – priča Milašinović.

On kaže da je Divac u tužilaštvu rekao da nije znao da postoji hipoteka nad njegovim stanom, a da je cela zgrada u Svetogorskoj ulici u Beogradu bila pod hipotekom od trenutka kada je dobijena građevinska dozvola.

– Nas dvojica smo dogovorili ortački posao. Divac je trebalo da obezbedi zemljište, a ja da izgradim stanove i od njihove prodaje podelimo zaradu. Čim smo počeli da gradimo, Vlade i Snežana su tražili da dva stana izdvojim jer će ih oni uzeti. Ali stanovi su već bili pod hipotekom i oni su to znali. Ugovor za stan ne postoji, a onaj koji je pokazan sudu je falsifikovan. Vlade i Snežana Divac su me ucenjivali da potpišem takav ugovor i da ga antidatiramo na 2008. godinu. To nisam hteo da učinim jer bi to bilo krivično delo. Nakon toga je krenula hajka na mene, a oni su podneli krivičnu prijavu zbog falsifikovanja potpisa – rekao je Milašinović, tvrdeći da je Divac hteo na prevaru da izvuče stan iz stečajne mase firme.

Prema rečima Milašinovića, u Osnovnom sudu u Kraljevu overeno je osam dokumenata sa Divčevim potpisom, a on ih je dobio nakon što su overeni u sudu.

– Ko je i šta potpisao, pojma nemam. Ja nemam veze s tim. Službenica koja je takođe bila u pritvoru mene nigde nije pomenula, niti me je dovela u vezu s navodnim falsifikovanjem potpisa Vlade Divca. Stotine stanova sam napravio, prodao i nikada nisam imao nijedan problem, osim sa Vladom i Snežanom Divac – tvrdi Milašinović.

Ovaj čovek je podneo krivičnu prijavu u kojoj stoji da Divac nije dao ni dinar za sporni stan, da nije potpisao nikakav ugovor sa direktorkom firme koja je pravila zgradu, da je trebalo da uloži još novca da bi bio potpuni ortak i da je laž da nekadašnji košarkaš ništa o svemu tome nije znao.

– Prijavu sam podneo isključivo zbog svoje porodice, poslovnih partnera i dugogodišnje karijere. Želim da iz ovoga izađem čistog obraza – poručio je Milašinović.

Divac: Nisam potpisao prenos udela

Foto: Intermagazin.rs

Vlade Divac je u izjavi tužilaštvu rekao da je imao dogovor sa Milašinovićem da uzme dva stana koja su bila u fazi izgradnje jer je jedan bio mali, kako bi kompenzovao pozajmice koje je davao Milašinoviću.

– Ispostavilo se kasnije da nismo mogli da uknjižimo stan. A onda nam je pokazan ugovor o prenosu udela u firmi iz 2012. godine, navodno s mojim potpisom koji ja nisam ni video ni potpisao – izjavio je Divac.

Izvor: Blic/ Nenad Božović

loading...

Ostavite komentar