RIK ZAJEDNO SA ONIMA KOJI NAS 27 GODINA UNIŠTAVAJU PROTIV BELOG I VOLJE NARODA? PRATITE UŽIVO PRENOS SEDNICE NA TV KURIR ( LINK JE U TEKSTU)

     RIK o predlogu da se Belom da rok za novih 10.000 potpisa

PRATITE PRENOS SEDNICE RIK-a NA KURIRU ili  OVDE

Sednica RIK na kojoj se raspravlja o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog je u toku, a na dnevnom redu je predlog da u roku od 48 sati preda novih 10.000 potpisa.

Iako je bilo najavljeno da će na prvoj sednici RIK danas prepodne biti raspravljano o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog, to se nije dogodilo, jer kako je za Danas rekao Ivan Ninić iz RIK, članovi su uoči sednice dobili usmeno saopštenje da je njegova kandidatura na proveri u Ministarstvu za državnu upravu.

To je, prema njegovim rečima, u koliziji sa objavom da isprave koje je ovaj kandidat podneo, nisu ispravne. „Jer, ako nisu validne zbog čega su poslate u Ministarstvo uprave na proveru“, napominje sagovornik Danasa. On ističe da će krajnji ishod u vezi sa kandidaturom biti politička a ne pravna odluka, koja će biti doneta preglasavanjem članova RIK.

Problem sa izbornom dokumentacijom Belog je u tome što u formularima za izjave (potpise) građana ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena „Beli – samo jako“. Ukoliko se budu ostvarile najave pojedinih članova RIK, Beli će dobiti 48 sati da ponovo skupi potpise.

Nema preciznih informacija o kom broju osporenih potpisa je reč – ili su svi, ili par stotina, rečeno je Danasu nezvanično. U oba slučaja isti je zakonski rok da se dostave novi ili ispravljeni potpisi – 48 sati.

Izvor: Danas, Piše: S. Č. – Lj. B

PRATITE PRENOS SEDNICE RIK-a NA KURIRU ili  OVDE

Ostavite odgovor