Vuk Jeremić: Ne smemo pokleknuti i postati član NATO

Beograd — Predsednički kandidat Vuk Jeremić položio je na godišnjicu bombardovanja venac na mestu stradanja vojnika i pacijenata u KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Jeremić je poručio da Srbija nikada, ni pod pritiscima, ne sme postati članica NATO.

„Ovo je dan koji nikada ne smemo zaboraviti, baš kao ni april 1941. ili avgust 1914. godine, kao što nikada ne smemo pokleknuti ni pod pritiscima da postanemo član NATO-a, ni pod kakvim okolnostima“, istakao je Jeremić.

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da u narednim godinama možemo očekivati brojne izazove i pretnje, i za njih moramo biti spremni i prema njima se znalački postavljati.

„Ne mora se ni klečati, ni ginuti da bi se obezbedio prosperitet. Ako budemo bili mudri i ako budemo znali kako da idemo u korak sa svetom, zadržaćemo svoje dostojanstvo i biti u stanju da napredujemo od sopstvenog rada, a ne bilo čije milostinje“, poručio je Jeremić.

U raketnom napadu snaga NATO 20. maja 1999. godine stradali su vojnici Gardijske brigade Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić, i pacijenti KBC „Dr Dragiša Mišović“ Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Foto: jeremic.rs, Izvor: Tanjug/ B92

Ostavite odgovor