DRUŠTVO REGION

Banjaluka:Nakon protesta „Pravda za Davida“, nestao otac Davor; bivša supruga tvrdi da je uhapšen, policija da je u bekstvu VIDEO

Nakon protesta „Pravda za Davida“ uhapšeno nekoliko osoba: Davor Dragičević u bekstvu, bivša supruga tvrdi da je uhapšen

Na ove navode policija je navela da među uhapšenima nije Dragičević
Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u Banjaluci nekoliko osoba zbog kršenja zakona o javnom redu i miru posle protesta pod nazivom „Pravda za Davida“, javljaju banjalučki mediji. Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, u bekstvu je i za njim se traga, navodi policija.

Policija je saopštila da među sinoć uhapšenim osobama nije Davor Dragićević.

– Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela – saopštila je Policijske uprave Banjaluka, prenosi RTS.
Deo građana koji su učestvovali na skupu prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića, tako što su galamom, vikom, vređanjem, i oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

– Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela – navodi se u saopštenju i dodaje da Davor Dragičević nije lišen slobode.

Suzana Radanović, majka nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, objavila je ranije na Fejsbuk grupi „Pravda za Davida“ da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste nakon intervencije specijalaca, prenosi RTS.
Policija je te navode, međutim, demantovala

Građane Banjaluke i članove grupe „Pravda za Davida“ koji su se u nedelju uveče okupili na Trgu Кrajine u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisnule su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

– Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva – kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi.
Davor Dragičević kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Кrajine.

Dodik: Vratiću snagu Republici Srpskoj
Foto: Fonet/ AP
MILORAD DODIK: SKUP ZLOUPOTREBLJEN, GRAĐANI SPREČENI DA SLUŠAJU KONCERT

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je svaki pokušaj zloupotrebe skupa „Pravda za Davida“ i naveo da su učesnici sinoćnjeg protesta u Banjaluci nasiljem pokušali da ometaju sve druge građane koji su imali nameru da na najlepši način provedu praznike.

Banjalučka ATV prenosi da je Dodik kazao da okupljanje grupe „Pravda za Davida“ niko nije ometao.

– Neprihvatljivo što je skup zloupotrebljen, odobrenje za održavanje skupa bilo je za prostor Trga Krajine. Građani su sprečeni da slušaju Harisa Džinovića – naveo je Dodik, prenosi Telegraf.

Gde je Davor Dragičević? Bivša supruga tvrdi da je uhapšen!

Bivša supruga Davora Dragičevića tvrdi da je on uhapšen, policija negira
Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, objavila je da je specijalna policija uhapsila njenog bivšeg supruga Davora Dragičevića, ali da niko tenutno ne zna gde se on nalazi.

Suzana Radanović tvrdi da je Davorov advokat otišao u Policijsku stanicu Banjaluka, ali da su mu rekli da se ne nalazi u policijskoj stanici.

Nakon sinoćnih dešavanja u Banjaluci tokom okupljanja građana i protesta „Pravda za Davida“, nekoliko osoba je uhapšeno, što je potvrdio i MUP Republike Srpske, ali se u saopštenju policije naglašava da Davor Dragičević „nije lišen slobode“.

VIDEO: HAPŠENJA PO BANJALUCI

Dodaje se da se organizator javnog skupa nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, „te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 časova, već u pokretu“.

„Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična dela“, saopštio je MUP.

U saopštenju se podseća da su učesnici skupa prekinuli i prethodno zakazan koncert Harisa Džinovića „na način što su galamom, vikom, vređanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa“.

Na Trg Krajine komunalci su ponovo sklonili „Davidovo srce“, navodi N1 .

 Izvor: Jutarnji GLASnik                                                 Foto: Screenshot

Ostavite komentar