DRUŠTVO GRADOVI VESTI

Beogradska zima: „Potop“ na Slaviji, pokvario se senzor i otvoren Trg bajki

Beogradska zima: „Potop“ na Slaviji, pokvario se senzor i otvoren Trg bajki

Dok Beograd blješti od priprema za novogodišnje praznike, prolaznike i goste prestonice iznenadila voda na rekonstruisanom trgu

Taman kada su svi pomislili da su radovi na platou na Slaviji konačno gotovi, juče se javio novi problem. Senzorno dugme na česmi koja je postavljena na ovom mestu nije moglo da se zatvori, zbog čega je nastao potop na Slaviji. Odvod koji je napravljen ispod česme nije mogao da prihvati velike količine vode, pa se ona raširila po platou. Kada će kvar biti popravljen, „Novosti“ nisu dobile odgovor, jer iz Direkcije za izgradnju i građevinsko zemljište, koja je česmu i postavila, nije bilo odgovora.

Nadajmo se bez poplava i kvarova Vesić otvara Trg bajki u sklopu manifestacije“Beogradske zime“

Otvaranjem Trga bajki na platou ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić i opštine Zvezdara danas je počela tradicionalna manifestacija “Beogradska zima“.
Na Trgu bajki do 30. decembra svakodnevno će biti organizovan raznovrstan program za najmlađe, od lutkarskih predstava, opera za decu, muzičkih koncerata do prezentacija, edukativnih i ekoloških radionica i inkluzivnog programa za decu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Trg bajki jedna od prvih manifestacija u sklopu “Beogradske zime“ koja će, kako kaže, trajati skoro dva meseca i tokom koje će od 200 različitih manifestacija i oko 500 sati programa.
“Želimo da našim sugrađanima, pre svega najmlađima, priredimo dobar novogodišnji program i doček Nove godine“, naveo je Vescić.

Najavio je da će 15. decembra biti otvoreno klizalište na Trgu Nikole Pašića koji će ove zime izgledati drugačije nego prethodnih i na kojem će se takođe odvijati raznovrstan program za najmlađe.
Vesić je rekao i da će tradicionalni Trg otvorenog srca, zbog rekonstrukcije Trga republike, biti izmeštena na početak Knez Mihailove ulice i Obilićev venac.

Kao novinu u ovogodišnjoj “Beogradskoj zimi“ najavio je Open Air Cinema, otvoreni bioskop na platou na Slaviji gde će, kako je rekao, biti prikazivani najveći filmski hitovi.

U pripremi su, kaže, i programi Dečjeg kulturnog centra, a i ove godine biće organizovana tradicionalna Ulica otvorenog srca i Božićno selo na platou ispred Hrama Svetog Save.

“Grad Beograd se potrudio da imamo još bolje novogodišnje programe nego prošle godine i da naši najlmađi sugrađani uživaju“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio da će na konferenciji za medije u utorak 4. decembra biti predstavljen i trodnevni program za doček Nove godine.

“Biće to spektalukaran doček sa fantastičnim imenima“, kazao je Vesić, prenosi Mondo.

Izvor:

One Reply to “Beogradska zima: „Potop“ na Slaviji, pokvario se senzor i otvoren Trg bajki

  1. Da su mene pitali JA znam. Bavim se vodoinstalacijama 35 godina! Noćas je bio mraz. Neki minus. Koliko tačno na tom mestu, pojma nemam ali bio je minus. To „senzorsko dugme“ kako ga je novinar nazvao imate u mnogim javnim toaletima! I tu funkcioniše skoro uvek besprekorno. Pritisneš, voda ide desetak sekundi i „sama“ se zaustavi. Ako se TO zaledi/a noćas se 100% zaledilo) zaledi se i feder koji „vraća unutračnji ventil u česmi. Neko je, tako zaleđeno probao da pritisne i, verovatno, polomio taj feder i voda ne prekida da teče u punom lazu a možda i jače nego normalno(da ne razglabam). Naime, to ČUDO NEVIĐENO neće da funkcioniše kad je temperatura ispod nule. Naravno, SNS SEGA-MEGA stručnjaci teško da su kod Rektuma(tako se kaže?) Miće to učili. A majstori koji su to postavljali, pošto rade ovde za nemačke plate, naravno da nisu ni htteli da ih upozore. Ni ja ne bih, Što rekao Šurda: „E boleće me, da znaš“.

Ostavite komentar