DRUŠTVO SA DRUŠTVENIH MREŽA SRBIJA

Boban, kao Džems Bond u akciji sprečavanja kupovine glasova za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina VIDEO

Kandidat na izborima za nacionalne savete nacionalih manjina u selu Radojevo kod Zrenjanina: „Bonovi nisu napravljeni za kupovinu glasova Srpske narodne stranke“

Boban Saran u akcji

Pred današnje izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, Boban Saran, kako kaže kandidat za odbornika u selu Radojevo kod Zrenjanina, iznerviran dolaskom ljudi za koje kaže da su u ime Srpske narodne stranke nudili novac i bonove, koji su inače namenjeni za kupovinu hrane za najsiromašnije slojeve, građanima kako bi glasali u interesu vladajuće stranke u Srbiji, snimio je video klip.

U jurnjavi automobilom, kao u akcionim filmovima, Boban pokušava da raskrinka ono o čemu se stalno govori, a to je „kupovina“ glasova za izbore. Vidno iznerviran govorio je i nepristojne reči, ali se kasnije izvinio u intervjuu koji je uradio novinar Stefan Cvetković.

Činjenica je da Boban ne veruje u regularnost izbora. A kako je sve to bilo pogledajte u video klipu koji je Boban postavio na fejsbuk izazvao bezbroj komentara i neverovatnu gledanost.

Video: Akcija razotkrivanja kupovine glasova bonovima

RAZGOVOR NOVINARA STEFANA CVETKOVIĆA SA BOBANOM, AUTOROM SNIMKA  O SKANDALOZNIM DETALJIMA OKO IZBORA ZA NACIONALNE SAVETE U REPUBLICI SRBIJI 

O trećim redovnim izborima za članove saveta nacionalnih manjina

Biračka mesta na kojima pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji biraju predstavnike za nacionalne savete nacionalnih manjina otvorena su jutros u 7 časova.

Neposrednim izborima članove u nacionalnim savetima bira 18 manjinskih zajednica, dok četiri manjinske zajednice – hrvatska, crnogorska, ruska i makedonska, biraju predstavnike putem elektorske skupštine.

Za neposredne izbore za svih 18 nacionalnih manjina proglašeno je ukupno 58 izbornih lista, od čega sedam za izbor članova Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine, šest lista za izbor članova Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, po pet lista romske i ukrajinske nacionalne manjine.

Slučaj Radojevo

Po četiri liste proglašene su za izbor članova nacionalnih saveta bošnjačke, rumunske i slovačke nacionalne manjine, po tri liste aškalijske, egipatske, nemačke i češke nacionalne manjine, po dve liste bugarske, bunjevačke, vlaške i mađarske manjine i po jedna lista grčke, poljske i slovenačke nacionalne manjine.

Rad organa za sprovođenje izbora na svim biračkim mestima posmatraće strani posmatrači, predstavnici Misije OEBS i Delegacije EU u Srbiji, ambasade Velike Britanije, Hrvatske, SAD, Slovačke, Turske, Nemačke i Ukrajine, kao i sedam domaćih udruženja.

Predlagači 21 izborne liste predložili su 2.012 osoba za nadgledanje rada biračkih odbora, a devet izbornih lista imaće predstavnike koji će nadgledati rad Republičke izborne komisije.

Konačni rezultati izbora biće objavljeni do 96 časova od završetka glasanja, posle čega sledi rok od 20 dana za konstituisanje i izbor organa nacionalnih saveta nacionalnih manjina.(N1)

Izvor: Jutarnji GLASnik                                               Foto: Screenshot

Ostavite komentar