DRUŠTVO SRBIJA

Diković: NATO nije porazio srpsku vojsku. Nije li možda NATO bio poražen…

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković rekao je da je posle NATO bombardovanja Srbije 1999. godine potpisan sporazum koji jasno govori da srpska vojska nije poražena, jer su njime dejstva prekinuta.

„Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske“, istakao je Diković prilikom otvaranja izložbe posvećene vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine.

Foto: http://www.vs.rs

On je naveo da izložba „Junaci otadžbine – poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine“ predstavlja divljenje prema herojima, nastradalim u časnoj i teškoj borbi, u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da nema opravdanja za NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Vulin je rekao da se danas obeležava Dan civilnih žrtava NATO agresije i da nijedan državljanin Srbije, bez obzira da li je vojnik, policajac ili civil, nije zaslužio da bude ubijen u agresiji 1999. godine.

„Ovo je način da Vojska pokaže koliko joj je stalo do njenih pripadnika, koliko ih se seća, koliko pamti njihovu žrtvu i da svako ovo lice bude zapisano i zabeleženo. Ovo su hrabri i čestiti ljudi koji nisu zaslužili da budu ubijeni. Njihovo pravo da brane svoju zemlju i da žive u njoj nije opravdanje nikome da ih ubije“, izjavio je Vulin.

Vulin je istakao da se „nada da će jednog dana neko odgovarati za NATO agresiju i zločine nad srpskim narodom, Srbijom i za produžene zločine kao što je bacanje osiromašenog uranijuma“.

„Ostaje nam nada da će jednom svet razumeti da NATO agresiju nismo izazvali, da je nismo tražili, da ratove nismo vodili zato što smo ih želeli, već zato što su nam bili nametnuti, a nismo mogli da radimo ništa što ne bi radila bilo koja druga zemlja na svetu kada je suočena s terorizmom, s ubistvom svojih vojnika, svojih policajaca i svojih civila“, ocenio je ministar.

On je rekao da je na izložbenoj postavki prikazano 725 pripadnika Vojske i 417 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da je spomen-soba način da se kaže da oni neće biti zaboravljeni.

„Ovo je način da Vojska pokaže poštovanje prema svojim pripadnicima, ali i čitava zemlja to mora da uradi. Ovo je prvi put da na ovako jasan i sistematičan način pokazujemo celom svetu da je ovo naša istina“, rekao je Vulin.

Kako je navedeno u saopštenju, izložba „Junaci otadžbine – poginuli za vreme NATO agresije tokom 1999. godine“ posvećena je junacima koji su u borbi za slobodu i nezavisnost položili svoje živote.

Izvor: Srna

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar