DRUŠTVO EKONOMIJA POLITIKA

Direktor Skijališta Srbije o objektu na Pančićevom vrhu: Nije naš posao nelegalna gradnja (VIDEO)

Direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika, protiv koga je Ministarstvo građevinarstva podnelo krivičnu prijavu, tvrdi da je struja nelegalnom objektu na Pančićevom vrhu isključena onda „kada je dobio nalog od Ministarstva građevinarstva“.

Ministarstvo je, međutim, protiv direktora Skijališta Srbije podnelo krivičnu prijavu upravo zbog sumnje da uprkos rešenju o rušenju objekta nije naložio da se isključi voda i struja.

„Struja i voda isključena su onog momenta kad je dobijen nalog od Ministarstva građevine“, rekao je kratko direktor Skijališta Srbije odgovarajući na pitanja Insajdera.

„Znate šta, nije deo mog posla da prijavljujem nelegalnu gradnju. Postoje određena ministarstva i određene institucije i inspekcije koje vode računa o tome, a Skijališta se ne bave time“, kaže Ćika. Odgovarajući na pitanje zašto to preduzeće nije prijavilo nelegalnu gradnju na Pančićevom vrhu objekta koji je na stazi i u blizini ski lifta, direktor Skijališta kaže da to nije njegov posao.

Krivična zbog objekta na Pančićevom vrhu

Slučaj nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu, kako je otkrio Insajder u emisiji Vrh bezakonja, pratili su brojni sporni potezi pojedinih nadležnih institucija.

Jedan od njih je to što je Javno preduzeće Skijališta Srbije, uprkos činjenici da je Ministarstvo građevinarstva izdalo rešenje o rušenju objekta, investitorki Snežani Mitković mesecima omogućavalo da koristi njihovu vodu i struju.

Upravo zbog toga, Ministarstvo je protiv direktora JP Skijališta Srbije Dejana Ćike, podnelo krivičnu prijavu.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi koju je protiv direktora Dejana Ćike podnelo Ministarstvo građevinarstva, a u koju je Insajder imao uvid, sve ovo se dešavalo uprkos tome što je krajem 2017. komunalna inspektorka na terenu ustanovila da nije reč o montažnom objektu već o betonskom zdanju, za koje investitorka nema građevinsku dozvolu.

Uprkos toj činjenici, kako se navodi u krivičnoj prijavi, direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika, postupio je suprotno odluci Nadzornog odbora tog preduzeća, koje je saglasnost za priključenje na elektromrežu i tehničku vodu dalo za montažni objekat od 150 kvadrata, a ne deset puta veći armirano betonski objekat.

Direktor Skijališta Srbije o objektu na Pančićevom vrhu: Nije naš posao nelegalna gradnja

„Dejan Ćika je dozvolio priključenje na elektro mrežu i tehničku vodu bespravno sagrađenog objekta, iako je znao da nije ni montažnog karaktera niti ima građevinsku dozvolu. Imajući u vidu sve navedeno, to je očigledno da postoji osnovana sumnja da su se u radnjama osumnjičenog Dejana Ćike, kao odgovornog lica – direktora Skijališta Srbije, stekli elementi krivičnog dela Priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole“, navodi se u krivičnoj prijavi koju je podnelo Ministarstvo građevinarstva.

JP Skijališta Srbije su struju i vodu isključila tek 2. avgusta ove godine, i to nakon što je to od njih zatražilo Ministarstvo građevinarstva zbog zakazanog rušenja.

Izvor:Insajder Foto:Screenshot

Ostavite komentar