DRUŠTVO POLITIKA VAŠ GLAS

Direktorka Kanala 9: Kad ja štrajkujem glađu to je ucena, kad vlast najavljuje štrajk to je legalno?VIDEO

Maja Pavlović, vlasnica i direktorka Kanala 9: Moj štrajk glađu je ucena, a kad ga vlast najavljuje, onda je u redu

Vlasnica i direktorka Kanala 9 Maja Pavlović, koja je do nedavno štrajkovala glađu zbog, kako je govorila, loših uslova u kojima se ta televizija, a i mnogi lokalni mediji nalaze, rekla je u Novom danu da je u stalnom kontaktu s REM-om i kabinetom predsednice Vlade Anom Brnabić i da se nada da će svi problemi koje ima ta televizija biti rešeni.

Maja Pavlović, vlasnica i direktorka Kanala 9

Nakon 23 dana, vlasnica Kanala 9 prekinula je 7. maja štrajk glađu, posle sastanka u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić. Iako joj nisu ispunjeni svi zahtevi, Pavlović je izjavila da će verovati institucijama da će zajedno raditi na ispunjenju spornih zahteva. Iako do rešenja dva sporna zahteva nisu došli, predstavnici organizacija proizvođača fonograma Srbije i SOKOJA obećali su da će u narednih 30 dana pokušati da nađu rešenje problema zbog kojih je Maja Pavlović štrajkovala glađu.

„Mi smo u kontaktu s REM-om, Oliverom Zekić, kao i sa kabinetom Ane Brnabić, u petak imamo sastanak sa predstavnicima OFPS-a (Organizacija proizvođača fonograma Srbije), nakon toga ćemo kontaktirati kabinet predsednice vlade. Ja se nadam da smo vrata otvorili, da ćemo naći prihvatljiva rešenja, i za te takse“, ocenila je Pavlović.

Ona je rekla i da se nakon štrajka glađu oseća dobro i da nema nekih vidljivih posledica neuzimanja hrane 23 dana.

„Zdravlje mi nije narušeno, nisam imala hroničnih bolesti, da je bilo nekih poremaćaja, verovatno bi se do sada odrazilo na zdravlje“, rekla je.

Na pitanje zašto se odlučila na tako drastične mere, ona je rekla: „To je jako ozbiljna odluka, puno smo razgovarali pre nego što smo se odlučili na taj potez, ali nismo mogli da pronađemo drugi način da skrenemo pažnju na nas“.

Govoreći o sastanku sa premijerkom, i kritikom nekih medija na njen račun u vezi sa ophođenjem prema vlasnici Kanala 9, čiji je štrajk glađu nazvala „ucenom“, Maja Pavlović kaže da su to „dupli aršini“.

„To su oni dupli aršini. Jer kada neko iz vlasti spomene štrajk glađu, onda je to legalan vid borbe, a kada neko drugi to radi, onda je to ucena“, naglasila je Pavlović.

Ana Brnabić i Maja Pavlović

Ona je, ipak, rekla i da je na sastanku vođen dijalog, da su obe strane iznele svoje argumente.

„…Sud bi trebalo da bude poslednja instanca za rešavanje problema, a ja imam nadu da ćemo pronaći rešenja i pre suda“, dodala je.

Pritisci na medije su, kaže, normalni do neke granice.

„Mi postojimo 20 godina, bilo nam je lepo. Godine 2015, 2016. se ta situacija menja, izloženi smo velikim pritiscima kojima neki ne mogu da odole. Na lokalu su ti pritisci teži, otvoreniji. I ako na to skrenemo pažnju, nadamo se da će oni nestati…Mi smo novinari, pritisci su donekle i normalni, ali nije normalno ako oni pređu granicu kulture“, rekla je Maja Pavlović.

Pogledajte VIDEO N1

Izvor: Cenzolovka Foto:Screenshot

One Reply to “Direktorka Kanala 9: Kad ja štrajkujem glađu to je ucena, kad vlast najavljuje štrajk to je legalno?VIDEO

  1. Нећу да јој псујем све нисам тако васпитан, али иди у европу и тамо остани! Па да видимо дали тамо пролазе двоструки аршини, кад поштен човек штрајкује он уцењује а када олош штрајкује он се бори за своја права е дао би вам ја права али у Пожаревцу

Ostavite komentar