DRUŠTVO GRADOVI

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede osuđen za zlostavljanje na radu

Bivši SNS direktor JKP „Kruševac“ Boban Kostić, sada državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i njegovi saradnici su osuđeni za zlostavljanje na radu.

Boban Kostić, Foto: rtk.rs

O bahatosti kadrova SNS-a čujemo svakodnevno sa svih strana i to nije ništa novo. Njihove pretnje, ucene, šikaniranja i iživljavanja nad građanima su svima dobro poznata stvar i samo retki imaju hrabrost da im se suprotstave.

Jedna od njih je Dragana Marković, čiju priču vam prenosimo sa stranice Volim Kruševac :

Spora ali dostižna pravda za Draganu Marković

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu osuđeni su za moje zlostavljanje na radu bivši SNS direktor JKP „Kruševac“ Boban Kostić, sada državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede u Beogradu, zamenik direktora Dejan Rakić, posle SNS direktor JKP „Varvarin“ iz Varvarina i šef pravne službe Gordana Trifunović, priča za Volim Kruševac pravnica u JKP „Kruševac“, Dragana Marković.

Moja agonija počinje dolaskom Bobana Kostića i Dejana Rakića na čelo JKP „Kruševac“. Sve je počelo nedavanjem jubilarne nagrade za 20 godina rada, tako da mi je u pisanoj formi odgovoreno da nemam prava na istu, navodi Dragana.

Oni meni kao pravniku o mojim pravima

Nakon podnošenja tužbe kod nadležnog suda, dobijam pravosnažnu presudu da mi se novac isplati na ime jubilarne nagrade, međutim novac ne dobijam milom, a što je krivično delo, već podižem novu tužbu za prinudnu naplatu i skidam moje zakonite pare sa računa JKP „Kruševac“ na moj tekući račun.

Ubrzo nakon toga, po nalogu Dejana Rakića i Bobana Kostića prelazim da radim na Staro groblje u Kruševcu. Napominjem da nikada niko od pravnika, što znaju svi u gradu, nije sedeo na groblju, ja sam prvi slučaj, ističe Dragana Marković.

kliknite na sliku za uvećanje

Radim i dalje na Starom groblju. Uslovi neljudski i nehumani. Nema toaleta za osoblje, javni wc, nemam internet, pečat, delovodnu knjigu, sva personalna dosijea se nalaze u upravnoj zgradi u kojoj sede svi ostali pravnici.

Iako mi je u opisu posla da ih uzimam u rad, Boban Kostić, Dejan Rakić i šef pravne službe Gordana Trifunović mi oduzimaju 90 posto referata i isti daju Nadici Toković, iako je raspoređena na radno mesto inkasanta, kojoj je u opisu posla bilo da deli račune.

Ne daju mi se pravna akta preduzeća, sistematizacija…

U prostoriji u kojoj mi se nalazila dokumentacija, u ormaru, ispred su se čuvale kante sa benzinom, što je zakonom zabranjeno, po tri trimera kojim grobari kose groblje i bicikla. Sve sam to morala svakodnevno da pomeram da bih došla do dokumenata koji su mi bili potrebni za rad, dok su sve to posmatrale stranke koje su se čudile svakodnevno.

Pravosnažna presuda Apelacionog suda u Kragujevcu Gž 1 br. 1517 /17 je doneta 1. 2. 2018. godine, kojom je utvrđeno da su me svo troje zlostavljali ovih godina. Inače, tužbu sam za zlostavljanje na radu podnela 28. 11. 2013. godine.

Skoro pet godina povlačenja po sudovima kao da sam neki kriminalac, agonije moje i moje porodice. 

Ne dao Bog nikome da preživljava pakao koji sam ja preživljavala više od pet godina. Pet godina izolacije, čak mi je bio zabranjen ulazak u preduzeće, završava Dragana priču o njenom šikaniranju od strane Vučićevih pulena i svojoj pobedi.

Priredio: Jutarnji GLASnik/ M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar