EKOLOGIJA

Po nalogu inspekcije sanirana deponija u Ravnom Selu na zemljištu MK grupe

REDAK PRIMER USPEŠNE SARADNJE I ODGOVORNOG PONAŠANJA!

Sanirana deponija u Ravnom Selu

Foto: EPV

Pre mesec dana reagovali smo na problem divlje deponije u Ravnom Selu, koja je bila izvor zaraze i koja je zagorčavala život građanima neprijatnim mirisima. (Saopštenje EPV) Podnesene su prijave lokalnoj i pokrajinskoj inspekciji i Krivična prijava Opštinskom javnom tužilaštvu, alarmirani su lokalni i regionalni mediji! U međuvremenu utvrđeno je da je vlasnik zemljišta a.d. Karneks iz Vrbasa, koji je u vlasništvu MK Grupe, a da su smeće izbacivali građani Ravnog Sela.

Kakav je epilog ove naše kampanje?!

Foto: EPV

Pre desetak dana, po nalogu inspekcije, kompanija MK GRUPA u potpunosti je sanirala lokalciju, i to prethodno razdvajajući hemijski i drugi opasni otpad na bezbedan i propisan način, angažujući operatere koji se time bave. Pripreme za sanaciju su počele i pre naloga inspekcije.

Foto: EPV

Po nalogu Tužilaštva, Policijska stanica Vrbas pokrenula je postupak protiv NN lica za protivpravno izbacivanje smeća na pomenutoj lokaciji. Postupak je dosta odmakao i očekujemo otkrivanje i kažnjavanje barem jednog vinovnika, koji će poslužiti kao primer ostalima da prekinu sa ružnom praksom.

Foto: EPV

Ovo je pravi dokaz da ako postoji dobra volja aktera (nema smetnje politike), svaki problem se reši u kratkom roku!

Izvor: Ekološki pokret Vrbasa

 

Ostavite komentar