EKOLOGIJA HRONIKA

Prve presude za opasan otpad: Četiri i godina i po zatvora

BEOGRAD – Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje otpada u Vukićevici. Dve osobe su osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.
Foto: Vlada Srbije

On je naglasio da prve presude za nepropisno odlaganje opasnog otpada pokazuju da je u Srbiji počelo ozbiljno da se odgovara za „zločin prema životnoj sredini“.

„Prvom prvostepenom presudom, dve osobe osumnjičene za nepropisno odlaganje opasnog otpada u blizini Obrenovca osuđene su na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara“, rekao je Trivan za RTS.

Dodaje da se ovakvom odlukom pokazalo da čitava akcija koja je pokrenuta nije bila uzaludna i da se za zločin prema životnoj sredini mora odgovarati.

„Dakle u Srbije je počelo ozbiljno da se odgovara za zločin prema životnoj sredini i tako ćemo i nastaviti“, zaključio je ministar zaštite životne sredine.

Burad sa 25 tona raznog opasnog otpada pronađena su u decembru 2017. i februara 2018. u ataru sela Vukićevica kod Obrenovca.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget="13129" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar