EKOLOGIJA

RTV Vojvodina ima para za savete kako ubijati životinje, za ekologiju – NEMA

Od Vojvođanske zelene inicijative dobili smo informaciju o nedavno održanom konkursu RTV Vojvodina i poražavajućim podacima ko će dobiti para i šta finansiraju građani Vojvodine.
Ilustracija: Jutarnji GLASnik
Saopštenje Vojvođanske zelene inicijative vam prenosimo u celosti:
Građani bi trebalo da znaju šta finansiraju na RTV Vojvodina

Vojvođanska zelena inicijativa svakodnevno dobija prijave građana i ekoloških organizacija o problemu korupcije u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine, koje bi trebalo da budu tema emisija.
Pretpostavljam da građani, koji plaćaju pretplatu, šalju poziv Zelenoj patroli a mnogo više im trebaju sadržaji koje im bira Komisija za utvrđivaje programskog interesa RTV Vojvodine.
Građani Vojvodine ne bi trebalo da vide emisiju: Pčelarstvo je u velikom problemu
E, pa čestitamo: I RTV Vojvodini i srećnim dobitnicima
Dokumentarni tv serijal „Zelena patrola na delu“  je dobio najznačajnija medijska priznanja za istraživačko novinarstvo, dokumentarni film i reportažu u Srbiji i svetu.
Medijska priznanja za Dokumentarni tv serijal „Zelena patrola na delu“:
– Prvo mesto na konkursu „Drugačiji od drugih“, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”,; u organizaciji SKGO, 2013.
– Na konkursu Udruženja novinara Srbije (UNS) Specijalno priznanje za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”; 2013.
-1.nagradu za Ružu Helać, autorku dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”, na konkursu SENSE-2014. za istraživačko novinarstvo, 2014.
– 1. nagrada na konkursu fondacije Slavko Ćuruvija „O čemu Srbija ćuti“; za dokumentarni tv serijala “Zelena patrola na delu”, 2014.
– 1. nagradu za Milica Alavanja na konkursu SENSE-2015., za istraživačko
novinarstvo; za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, 2015.
– Na konkursu Novosadske novinarske škole, za serijal “Zelena patrola na delu”, za najboljeg mladog novinara izabrana je Milica Alavanja, 2015.;
– Dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, je nominovan za Nagradu za istraživačko novinarstvo koju dodeljuje NUNS, 2016. i 2017.
– Na Internacionalnom konkursu, u organizaciji Podgorički novinarski forum – PNF (Podgorica, Crna Gora) za doprinos profesionalnom novinarstvu, Ruža Helać osvojila je Specijalno priznanje „Miodrag Vukmanović“, 2016.
– 1. Mesto, na medijskom konkursu Regionalnog centra za životnu sredinu-RECu programu CSOnnect, u kategoriji tradicionalnih medija, za Ružu Helać, autorku i urednicu, dokumentarnog tv serijala ”Zelena patrola na delu”, 2017.

Priznanja na Festivalima dokumentarnog filma i reportaže:
– Prva nagrada za Najvideo Online reciklarnica, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, 2012.;

– Specijalno priznanje na Jahorina film festu, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, 2013.

– 3. mesto na 18. INTERFERU, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”

– 1. Mesto za human pristup na međunarodnom festivalu „Zlatna buklija“ (Velika Plana, Srbija, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”,

– na 18. INTERFER-u. treće mesto za društveno odgovornu reportažu; 2014.

– Na Srem film festu Diplomu za TV izraz; za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, 2015,

– Specijalno priznanje na International Wildlife & Environment Film Festivalu (Kalkuti, Indija), za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu” 2015.

– 1. Nagrada za angažovan TV pristup ekološkom i životnom problemu na Festivalu „Zlatna buklija”(Velika Plana, Srbija); 2014., 2015., I 2016.

– Drugo mesto na Green Montenegro International Film Fest 2016. (Danilovgrad, Crna Gora), 2016.

– 1. mesto na GREEN-GO film fest contest 2016. (Budimpešta, Mađarska); 2016.

– 2. mesto na Calcutta International Cult Film Festival (Kalkuta, Indija), 2017.

– Specijalno priznanje na 22. International festival of local televisions (Košice, Slovačka), 2016…

– Dokumentarni tv serijal „Zelena patrola na delu“ nominovan je za najbolji serijal u kategoriji: Internacionalni serijal: na CMS VATAVARAN – 9.Međunarodni filmski festival i forum za životnu sredinu i divlje životinje (Nju Delhi, Indija), 2017.

– 1. nagrada za najbolji srpski dokumentarni film na Internacionalnom GREEN film festu (Beograd, Srbija), 2017..

– Specijalno priznanje “Budno oko”, za dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu”, na Green Montenegro International Film Fest.(Budva, Crna Gora), 2017.

Link prema youtube gde možete pogledati emisije dokumentarnog tv serijala „Zelena patrola na delu“:

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar