Sinoć pali sajtovi Fejsbuka i Instagrama
DRUŠTVO GLASNIKOV MAGAZIN

Facebook guta objave i u Srbiji! Vesti i statusi nestaju

Facebook guta objave i u Srbiji! Vesti i statusi nestaju

 

Zbog greške Facebook mreže u celom svetu, pa i u Srbiji, društvena mreža guta objave i ne prikazuje ih nikome.

Prema našem iskustvu, na MONDO MobIT Facebook stranici, kao i prema vestima iz celog sveta, Facebook guta objave i vesti zvaničnih stranica tj. one nestaju same od sebe. Objavljene vesti ili statusi jednostavno ispare odmah po objavi ili čak nekoliko sati nakon objave. Kasnije, neke vesti se vrate, ali se neke vesti ne pojave nikad.

Da li je reč o grešci, virusu ili nečem drugom još uvek nije poznato, kao ni to da li su vesti koje nestaju na neki način povezane sadržajem, ključnom reči ili nečim sličnim još uvek se istražuje.

Facebook guta objave i u Srbiji! Vesti i statusi nestaju

Facebook blokirao ruske i iranske naloge

Prema rečima britanskog Independent-a radi se o Facebook „bug“-u, koja je registrovana u celom svetu. Ova situacija karakteristična je, po navodima tog lista, ređe za obične korisnike i posebno za stranice, a izgleda da postoji određena veza, kao i razlog zašto se to dešava – ali o tome se još uvek ništa ne zna pouzdano.

Za sada ne postoji mogućnost da se proveri zašto je objava nestala, jer u opcijama stranice ili ličnog naloga nema obaveštenja mreže da li je ili zašto je neka objava uklonjena. Na Facebook Developer stranici brojni korisnici žale se da im objave nestaju, pa vredi pratiti i tu lokaciju u potrazi za novim vestima u okviru ove teme.

Iznenada svi ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Pratite MONDO MobIT i dalje, svakako, vraćaćemo se da ažuriramo vest kad saznamo nove stvari o problemu, koji se očigledno “odomaćio“ i kod nas.

Takođe, danas je bilo pritužbi korisnika u Srbiji da su objave koje su se odnosile na vesti iz Rusije bile obeležene sa komentarom, da može da se „klikne“ na nepoželjna objava, ali je bila i opcija da možete da potvrdite da je poželjna.

Izvor: mondo.rs  Foto:Printscreen

Ostavite komentar